Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Lanetli ırk?  (Okunma sayısı 73972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ağustos 28, 2007, 03:26:17 ös
Yanıtla #50
  • Aktif Uye

Aksine ben Yahudilerin üstün ırk olduğunun kanısındayım çünkü Tanrı tarafından seçilen bir ırk olduğu için bir zamanlar yaptıkları büyük hatadan dolayı cezalandırıldıkları ancak bunun bedelini uzun bir süre boyunca kendilerince uygun görülen cezalarını çekmeleri sonucunda ödenen bu bedelin neticesinde ise TANRI'NIN OĞULLARI olma sıfatına haiz olup bu hakkı KAZANMIŞLARDIR_
hoşgeldiniz sevgili sevil .
  Lanetlenmiş ırk kavramı yanlış bir görüştür.kişi yanlızca kendi yaptıklarından meshuldür,ancak insan oglu yaptıkları ile bine vi kendi lanetini yaratır ,ve en nihayetinde cezasına çeker.
 Lanetli ırk kavramı gibi üstün ırk kavramı da sonderece saçmadır . bana sorarsanız herhengi bir ırkın üstüğünlüğünü kabul etmek başka bir ırkın lanetini kabullenmekten farksızdır .bunun için bu iki görüş(lanetli ırk ve üstün ırk )birbirine den ayrı degerlendirilmez...birini kabul eden diğerinide kabul etmiş birini red eden diğerinide rededmiş olur.ve ikiside kabullenilmesi saçma olan kavramlardır .
Vi VERİ VENİVERSUM VENUS VİCİ..

Ağustos 28, 2007, 03:29:40 ös
Yanıtla #51

Teşekkür ederim; o zaman hepimizin bir tek sonuca ulaşması gerekmektedir herhangi bir ırk herhangi bir düşünce ya da inanç hakkında doğruluğu ya da yanlışlığı tartışıladursun bizlerin ortak olarak benimsememiz gereken çok önemli bir nokta olmalı diye düşünüyorum; bu da İnsan Olgusu_
הדבר היחיד לשמור על אנשים בחיים הוא אהבה וכבוד

Aimer et être aimé c’est sentir le soleil des deux cotés.

«Ոսկե Տարիքը - Փոթորիկները, չի կարող կանխել մարդիկ սիրում են ծովը.

Ağustos 28, 2007, 03:33:07 ös
Yanıtla #52
  • Aktif Uye

Evet insan olggusu olayın temelidir .tüm buı lanet ve kutsiyet meselesini yanlızca bu çerçevede degerlendirebiliriz.Irklar,soylar yada insanın kendi tercihi olmayan kader-i mutlaklar bu meselenin çerçeveleri olamazlar .
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2007, 03:35:27 ös Gönderen: paragon »

Ağustos 28, 2007, 03:34:07 ös
Yanıtla #53
  • Ziyaretçi

4 kitabın sadece isimleri ve gönderildiği ırklar değil misyonları da farklıdır. Benim anlatmak istediğim buydu sayın alaaddin.

zira aynı misyona sahip olsalar dı aynı dönemde rab tarafından insanoğluna gonderilirlerdi.

bunu bir ülkenin anayasası gibi düşünün

muhtelif yıllarda guncellenmiş ve farklı peygamberler ile insanoğluna tebliğ edilmiştir.

İnancım bu yöndedir.

Bu arada konu özünden sapmış durumda.

Saygılarımla.

Şahsi görüşlerimi merak edenler ve inancımı öğrenmek isteyenler var ise burada belirtmek isterim 4 büyük peygamberin bir bütünü tamamladığını ve 4 büyük kitabında birbirini yalanlamadan bir bütünün parçalarını oluşturduğuna inanıyorum.

Burda 4 büyük kitabın hiçbiri hiçbirisinden farkı yok mu demek istiyorsunuz yoksa hepsi ayrı bir parçayı mı oluşturuyor demek istiyorsunuz ? Eğer hepsi ayrı bir parça olduğundan bahsediyorsanız size katılmıyorum.

Şura 13
O, itikadî konularda,Nûh'a emrettiğini -ve sana [ey Muhammed,] vahiy aracılığıyla öğrettiğimizi ve aynı zamanda İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya emrettiğimizi- sizin için uygun gördü: [sahih] itikada sağlam bir şekilde sarılın ve o konuda bütünlüğünüzü bozmayın.

Bu ayetten yola çıkarak Tüm peygamberler aynı dini insanlara anlattığını söyleyebiliriz.

Ağustos 28, 2007, 03:35:25 ös
Yanıtla #54

Evet Sevgili Paragon bir ırk hakkında olumsuz bir şey söylenirse unutmayın ki karşılığı mutlaka gelecektir_

Ağustos 28, 2007, 03:40:57 ös
Yanıtla #55
  • Aktif Uye

ELbette. Marifet karşılık vermek degildir . Fakat her ırkın mensupları kendileri söz konusu olunca biraz fanatiktir .Öneli olan bunu aşırıya götürüp misilleme yapmamaktır.helede  haksız gördüğünüz kişinin tavrını takınarak ...

Ağustos 28, 2007, 03:43:59 ös
Yanıtla #56

Evet bu konuda Sayın günesözaydın'dan bir alıntı yaparak şunları da eklemek isterim ki;
Bunu bir tür yasa değişikliğine benzetebiliriz nasıl ki bugün kabul görülen bir yasa yarın değişmek zorundaysa ve onun yerini bir başka yasa almak zorunluluğu hakimse aynı şekilde yeryüzünde hiçbir inanç, değer ya da düşünce maalesef kalıcılığını koruyamayacaktır_
''Değişmeyen tek şey; Değişkenliktir''_ ''Değişkenlik Yasası'na İstinaden_

Ağustos 28, 2007, 03:47:07 ös
Yanıtla #57
  • Uzman Uye

evet haklısınız. ''muhtelif yıllarda guncellenmiş ve farklı peygamberler ile insanoğluna tebliğ edilmiştir.'' Demek istedğinizi anladım size katılıyorum.
''Kızıl elmada buluşalım''

Ağustos 28, 2007, 03:51:39 ös
Yanıtla #58
  • Uzman Uye

Sevil : Aksine ben Yahudilerin üstün ırk olduğunun kanısındayım çünkü Tanrı tarafından seçilen bir ırk olduğu için bir zamanlar yaptıkları büyük hatadan dolayı cezalandırıldıkları ancak bunun bedelini uzun bir süre boyunca kendilerince uygun görülen cezalarını çekmeleri sonucunda ödenen bu bedelin neticesinde ise TANRI'NIN OĞULLARI olma sıfatına haiz olup bu hakkı KAZANMIŞLARDIR_

Dünyada herkes yaptıklarının bedelini öder.  Şöyle diyim her toplum yaptıklarının  kötü şeylerin bedelini öder o zaman sizin açınızdan bakarsak olaya herkes Tanrının oğlu sıfatını alır.

Sizi tanımasam yahudilere yağ çekiyor derdim.
''Kızıl elmada buluşalım''

Ağustos 28, 2007, 03:52:11 ös
Yanıtla #59

Çok doğru söylüyorsunuz Sevgili Paragon umarım iyisinizdir ve bu konuda tamamiyle Size katılıyorum_
Tabiki burada amaç tartışmak ve bunu seviyeli bir şekilde kişiselliğe saldırmadan formun kuralları çerçevesinde hareket etmek çok önemlidir ki bu bağlamda hareket eden herkesle tartışmaya varım_
Ancak şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki; hepimizin mutlak inançları, prensipleri vardır ancak önemli olan sahip olduğumuz fikirlerin de yanlış olabileceği kanaatine erişmek lazım_