Devir bir canavara dönüştü ve beyaz eldivenleri çıkarıp kavga vermeye başlamalı
Kime karşı vermeliler ? Sayın Transcendenta ...
Kuruluş amacı belli bir kurum, zaten yeteri kadar sorunla uğraşıyorlar ...
Saygılar
Sayın NOSAM33
“Kime karşı?” sorusu yerinde; çünkü yaşadığımız çağda tehditler soyut değil, fazlasıyla somut. Benim işaret ettiğim mücadele; kişilere ya da tekil kurumlara karşı değil, hukuksuzluğun normalleşmesine, keyfîliğin sistemleşmesine ve aklın sistematik biçimde itibarsızlaştırılmasına karşıdır.
Bugün bu ülkede insanlar malına el konulabileceğini, bir sabah gözaltına alınıp yıllarca gerekçesiz tutulabileceğini, cehaletin ise yüksek sesle konuştuğunda “hakikat” muamelesi gördüğünü biliyor. Asıl canavar budur. Ve bu canavar, sessizlikten beslenir.
Masonluğun tarihsel misyonunu ben tam da burada görüyorum: aklın, hukukun ve insan onurunun geri çekildiği anlarda geri adım atmayan bir zihinsel hat kurmak. Bu bir vitrin işi değil; bu, gerektiğinde konforu terk etmeyi göze alanların işidir.
“Beyaz eldivenleri çıkarmak” ifadem, kaba kuvveti değil; rahatlığın bırakılmasını anlatır. Çünkü bugün mücadele, kütüphanelerde saklanarak değil; düşünerek, risk alarak ve bedel ödemeyi göze alarak veriliyor.
Eğer Masonluk hâlâ yaşamsal bir yapıysa — ki ben öyle olduğunu düşünüyorum — bu çağda hayatta kalması, seyirci kalmayan insanlarla mümkündür. Benim sözümün muhatabı tam olarak budur.
Saygılar