Ozan Güner hakkında çok eleştirel yazılar okuduğumu hatırlıyorum.
Okült bilimlerde uygulamalara çok yeni giriş yapan biri olarak daha büyük üstatları takip etmenizi tavsiye ederim.
Eğer bu tarz bilimlere ilginiz varsa öncelikle majikal bir ekol seçmeniz daha sonra o yolda ilerlemeniz gerekmektedir.
Örneğin batı mistisizminde Golden Dawn sistemini takip edebilirsiniz.
Bülent Kısa, Ozan Güner, Ata Nirun bu adamlar bu işten para kazanan kişiler. Bir milyarder çıkıp majisyen çıksa dişimi kırardım fakat adamların geliri gideri bunlar üzerine kurulu. Bülent Kısa iyiki yaşamıyor yoksa oda şimdi bu dijital mantra, eğitim bilgisi satan Ozan Güner'in Tragna işinde bulunacaktı ve hayranı olan çoğu kişi saf gibi paraları yatıracaktı. Bülent Kısa'nın ölmesiyle Ozan Güner eskisi kadar fazla hayran bulamıyor. Bunun dışında Aleister Crowley'e özendiklerini kim inkar edebilir ki? Aiwass ile Saki arasında yada onu bulmaları üzerine (Ozan Güner'in iddiasıdır ki Saki'yi kendisi bulmuştur ilk, yaşayan şahidi Ata Nirun) başlarından geçen hikaye ile Aleister Crowley arasında fark göremiyorum. Ozan Güner'in internet üzerinden Aleister Crowley'e dair sayfaları takip ettiği ise bilinen bir şey. Ata Nirun isimli beyfendi ise Karanlığın Çöküşü filmini izleyip oradaki bazı kurgu olayları gerçekte "şu yüzden oldu, mucizedir, seçilmiş insandır Hitler" gibisinden anlatarak, yazarak ünlüleşmiştir. Zaten öyle ölüleri çağırabilse insanlar Arkeolog olur Arkeolojik çalışmalardan köşeyi dönerlerdi ölüler sayesinde kazı yapılacak yer, define falan bularak.
Saygılar...
Konu ruh çağırmak, ata nirun gibi bir şeyken, konu nerelere gelmiş. Hayret verici.
Bülent Kısa hakkında yazdıklarınız gerçeği yansıtmıyor. Yani size sorarım, siz kimsiniz? Bülent Kısa gibi birini kalkıp bilgisizliğinizin ürünü olan bu fikirlerinizle yargılamak? Bilgisizliğin de bir sınırı olmalı. Bülent Kısa hariç diğerlerinin öğrettikleri konusunda maddi beklentileri var, doğru! Binlerce liraya sistem satmak isteyenler var, doğru! Bilmediği konularda biliyormuş gibi anlatan, Seminerlerden dünya kadar paralar kazananlar var, doğru!
Bülent Kısa öğrettikleri, aktardıkları hiç bir zaman maddi beklenti içine girmemiş, çok değerli bir şahsiyetti. Onunla karşılaşan spiritüel konuda arayışları olan herkese yardım etmiştir, yol göstermiştir hiç bir karşılık beklemeden.
Bülent Kısa, bir büyücüydü ve yaptığı çalışmalar karşılığında maddi beklentileri olmuştur. Bu konuda yargılamak bize düşmez. Ancak Bülent Kısa'yı diğerleri ile aynı kefeye koymak düşüncesizliktir. Hakkında dirhem kadar bilgi sahibi olmadığınız birini bu tür şeylerle suçlamayınız.