KMBL'nın daha önceden birlikte olmasını kastettim. Onlar da yine Liberal Masonluğun yolundan gidiyor olabilirler ama sonuç olarak ayrılmışlar anladığım kadarıyla.
Saygılar.
Bu yanlış bilinen bir konudur. Daha önce de durumla ilgili net bilgiler verildi diye hatırlıyorum.
ÖMBL ve KMBL hiçbir zaman birlikte olmadı. ÖMBL ye hiçbir zaman Kadın Masonlar Tekris/Aydınlanma ile katılmadı, Üye olmadı.
Bugün de daha önce dr ÖMBL de hiçbir kadın Mason üye bulunmadı. Ha bulunmasında bir sakınca var mı, bana göre yoksa da başka bazı kurumsal sebeplerden dediğğm gibidir durum.
İşin aslı 1991 değil 1989 dan başlayan bir süreç vardır. 1991, 1966 üstüne 25. Yıldönümü idi. Bu tarihte Türkiye'de düzenlenen bir etkinlikte Türk Kadın Masonları Dünya ile tanıştı. Buna ön ayak olan ÖMBL deki Liberal Masonlardır. Ancak bu işlemler ÖMBL ye kadın mason tekrisi ile gerçekleşmemiştir.
Mason olanların bileceği Adopsiyon Locası uygulaması gerçekleşmiştir. Teknik bir konudur.
Bugün de ÖMBL KMBL yi kardeş kurum olarak tanıdığı için Kadın kardeşler toplantılarımıza uygun yöntemle katılabilmektedirler. Aynı durum bizler içinde geçerlidir.
Netice 1909 da kurulduğu yöntem ve düzenle-1966 da dernek yeniden kurularak çalışmalarına başlamıştır. Yeni dernek 1967 den beri dünyada düzenli olarak tanınmakta ve çalışmalarına devam etmektedir.
Gereksiz milatlar oluşturmayalım. ÖMBL için 1991 öncesi ve sonrası diye bir durum söz konusu değildir.
Kadın Masonlar meselesi için bir de şu linle bakabilirsiniz.
https://masonlar.org/masonlar_forum/index.php?topic=21714.msg141224#msg141224