Sevgili Caliper,
Daha soğukkanlı olmak gerek. Bunlar birer dizi, fantezi ürünü hayal dünyasında yaşayarak bir takım kahve filozofunu etkilemeye çalışıyorlarsa bırakınız çalışsınlar... Yıllar önce Kurtlar Vadisinde de benzeri sahneler vardı. İnanın daha iyi böylesi, gerekmediği kadar Masonları büyütüp korktuklarını gösterir bunlar.
Bizim işimiz "Hakikat"le.
Ne demek hakikat? Şu aşağıya bir görsel iliştireyim. İki taraf var. Biri diyor ki bu 6 dır, diğeri diyor ki bu 9 dur. İkisi de gerçek kendi bakış açılarından. Bu gerçektir. Subjektiftir. Dönemine göre, anlatanına göre değişebilir. Dönemler, gelir geçer. Ancak bir de "Hakikat" vardır ki, bu objektif olarak doğru olandır. Biz onun peşinde olalım.
https://masonlar.org/masonlar_forum/index.php?topic=21946.msg142912#msg142912şu başlıkta bazı kitap önerilerim olmuştu. Ben bunları boşuna koymuyorum buraya, hepimiz burada emeği boşuna harcamıyoruz.
Bakınız o kitaplardan "Abdulhamit ve Masonluk" 17. sayfasında "Abdulhamit Tekris Edildi mi?" başlığında en mahrem sırlarını bilen başmabeyincisinden aktarılarak ne diyor?:
"Sultan Aziz Mısır'a gittiği zaman yanında Şehzade Murat ve Hamit efendileri de götürmüştü. Sultan Aziz, Şehzade Murat efendi ve şehzade Hamit efendi hepbirlikte Mısır Sefer ve seyahatinde FARMASON oldular, Mısır Locasına yazıldılar."Doğrudur veya yanlıştır bir yorum yapmayacağım. Kitabın ilerleyen sayfalarında her iki yönde de argümanlar sunulmuş. Ancak Abdülhamit'in Masonluğa karşıt olmadığını, nitekim yardım geceleri düzenleyen Masonların topladığı bedellere bir de kendi cebinden katkılar verdiği bilinen, belgeli konulardır.
O dönemin siyasi ve kültürel ortamını ve dahi o dönem Osmanlı'daki Masonluğun durumunu bile bilmeyenler, TVlerde kendilerince ahmak avı peşindeler.
Sıkmayın canınızı, izlemeyiverin oluversin.
Ben size ille dizi izleyecekseniz dizi önereyim:
Yusuf Gökhan Atalay'ın oynadığı Tekden Film'in Yunus Emre adlı dizisi...