Bence erkekler ilgilendiği kadar bayanlarında burda olması gerekir. Ana başlık Masonlar olduğundan bence bayanlar masonluğun ne olduğunu bilmiyorlar. Ben bayan olsam ve mason olamadığımı veya olamıyacağımı öğrensem masonlukla bayağı ilgilenirdim.
alaaddin kardeş,
Sen çevrende kaç tane bir şeyi merak edip araştıran bir bayan gördün? Magazin konularını saymazsak tabii
Pekii çevrende kaç tane roman okumak dışında bilgi kazanabileceği kitap okuyan bayana rastladın?
İşte çevrendeki oran ile forumdaki oranı karşılaştırdığın zaman sorduğun sorunun cevabı ŞAK diye ortaya çıkar.
Aslında ben bayanlara hak vermiyor değilim onun yerine çalışacak biri varken niye çalışsınlar? Zavallı erkekler dünyayı daha rahat yaşanacak bir yer yapabilmek için gece gündüz kafa patlatıp icatlar yaparken bayanlar bundan faydalanmak varken neden aynı şeyi yapsınlar?
Ben sana bişey söleyeyim mi boş işlerle uğraşan insanların derdi tasası da olmaz daha uzun yaşarlar.Zaten bizden de uzun yaşıyorlar 
Sn.Piyon Bilim tarihi araştırmacılıkları ile meşhur kadınlarla doludur. Gözlemlediğim kadarıyla H.K.E.M.B.L. de gerek sosyal bilimler gerek müsbet bilimler alanında çalışma yapan bu hanımefendilerin bir kısmına seminerler vermekte, bilim insanları arasında ayrım yapmamaktadır. Genelleme yapmak için gerekli örneklem çapını dar tutarsak ortaya böyle yanlış tezler süreriz.
Hanımefendilerin bu foruma (müsbet ya da menfi) ilgi duymamaları, işin doğası gereği Masonluğa dahil olamamalarından kaynaklı sanırım.
Bir de şu var, burası Masonik bir forum değil, Masonluk ile ilgili bir forum, (yanlış düşünüyorsam Sayın Moderatörler burayı düzelteceklerdir.) uluslararası e-gruplara dikkat buyurursanız, (Türkiye' den de) çok sayıda bayanın bu gruplara üye olduğunu göreceksiniz.
Saygılarımla..