Sayın midyat, öncelikle hakkımdaki olumlu düşüncelerinize teşekkür ederim.
Efendim, söz verdiğim gibi, özellikle şahsımla ilgili istediğiniz soruları sorun demiştim.
Kısaca şu şekilde ifade edeyim;
1. Masaonluğa karşı büyük bir ilgim vardı. Bunun sebeplerinden biri merhum pederimdir. Halk havasında Masonlukla ilgili halk arasında olumsuz ifadeler kullanılıyord( Masonlar hakkında dinsiz, imansız gibi) . Ben biraz meraklı bir tipim, 1968 li yıllarda o zamanlar herkesin okumaktan çekindiği
bir kitap okumuştum yanılmıyorsam adı "Dunyada ve Turkiye'de Masonluk adında idi. Daha olamazlar halk arasındaki söylenti ve inançların yanlış olduğunu öğrenmiştim. Bu konu giderek daha da ilgimi çekti. Yine yanılmıyorsam 2000'li yıllarda Locaya üye olabilmek için iki kez muracaat etmiştim, ancak kabul edilmedim. Fakat ilgim azalmamiş daha çok artmıştı. 2011 yılında Form üyeliği için müracaat ettim ve beni kabul ettiler (yönetime teşekkür ederim). Form üyeliğim bu şekilde başlamıştır.
2.Beni buraya çeken nedeni sanırım (1) de izah ettim.
3.Forma kabul edildiği ilk yıllarda şimdi tarif edemediğim kadar bilgi birikimine sahip, çok değerli üyeler vardı (Aslında yine çok değerli üyelerimiz var ama ya konular azaldı, ya da üyelerin kendi yoğun koşturmalarından zaman bulup forma katılamiyorlar). Formun amacının değiştiğini zannetmiyorum. Belki birazheyecanini kaybetmiş olabilir diye düşünüyorum.
Yazarlık sürecinde Form üyeliğimin bir katkısı olduğunu zannetmiyorum. Esasen, Form üyeliğinden önce de yazdığım ancak henüz basimi için çalışmadığım başka bir kitabım daha var. Onu ilerleyen süreçte değerlendirmeyi düşünüyorum.
Sayın midyat cevaplarımın sizi tatmin ettiğini düşünüyorum.
Saygilar-sevgiler.