Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: ANARCHOSA 》 TESVİYE  (Okunma sayısı 174 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ağustos 12, 2025, 09:47:34 öö
  • Mason
  • Yeni Katilimci
  • *

Merhaba

Tanıyanların bildiği gibi forumun amacını tamamladığını düşündüğümden artık burada paylaşım yapmıyorum.

Doğrudan iletişimin mümkün olduğu Twitter/X hesabı ile paylaşımlarıma devam ediyor. Kaynaklar paylaşıyorum.
https://x.com/_HERMES_AP?t=v9zzRFkOAlrncMGT-HfIDg&s=09

Daha önce bildirdiğim Taş Ustası isminde bir youtube kanalına en sık sorulan sorulara cevaplar hazırlamıştım dilim döndüğünce:

https://youtube.com/@tasustas1401?si=5FET26bobYiaF7-m

Buradaki videoları ve bazı faydalı başka videoları sırayla izleyebilsin diye ilgilileri bir de websitesi kurmuştum...

https://kendini-bil.godaddysites.com/

Whatsapp'te kanallarda TESVİYE isminde bir de kanal kurdum. Takiğ edenlerin telefonda kişi olarak kayıtlı değilse diğerlerini görmediği ama kaynak vs paylaşımı için kullanacağım bir yer olacak...

https://whatsapp.com/channel/0029Vb6AX5U7z4kmq8hWDq2S

Ben bu kadar uğraşıyorum, umarım birilerine de faydası olup yol gösteriyordur.

Sevgiler
Alterius non sit qui suus esse potest

Ağustos 13, 2025, 11:22:04 ös
Yanıtla #1
  • Aktif Uye

Ellerinize sağlık... Grup misyonunu kaybetmedi... İnsanlar artık ....
Doğru rehberini bulana ne mutlu...

Ağustos 13, 2025, 11:32:30 ös
Yanıtla #2
  • Aktif Uye

Whats up kanalında kitap indirme için erişim istiyor. Erişim izni verir misiniz?
Doğru rehberini bulana ne mutlu...

Ağustos 14, 2025, 12:23:10 ös
Yanıtla #3
  • Orta Dereceli Uye
  • **

farkli farkli platformlarda cok onemli bilgilendirmeler yapiyorsunuz. Bunun faydasini ben kendi adima cok gordum, o yuzden tesekkurlerimi (tekrar) sunuyorum. Siz sunduktan sonra, okuyanlarin, gorenlerin, dinleyenlerin o bilgiyi almak, gelistirmek ya da uygulamak tamamen kendi tercihleridir. Bir bilginin degerini ancak onun farkinda olan bilir.

Yalniz sunu da paylasmak istiyorum: Turkiye'yi bilmem ama bildigim kadariyla butun oturumlarin sonunda Ustad-i Muhterem toplantilari kardeslerine su sozlerle kapatir:

"Baris icinde gidiniz ve kendinizi Bati'da Mason olarak tanitiniz."

Bence bu soz bosuna soylenmis bir soz degildir ve bence siz gucunuzce geregini yapiyorsunuz.

Saygi ile,   
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2025, 12:26:12 ös Gönderen: midyad »

Ağustos 18, 2025, 12:33:55 öö
Yanıtla #4
  • Orta Dereceli Uye
  • **

İnternet ortamı detaylı incelendiğinde halen bu site halka açık ve en kapsamlı türkçe masonik kaynak olarak değerlendirilebilir...

Sitenin bazı demirbaşları vardı... Mesela Sn. ADAM gibi... Kendisi bir gitti pir gitti... Belki de siteyi bu hale getiren yegane insan kendisidir.

Acaba neden bu site bu hale geldi diye sormadan edemiyor insan... Sitenin kurucularının amatör ruhunun kaybolması bir yana bence bu meşaleyi devralacak biri veya birileri çıkmadı...

Tedbiren geçen yıl sonuna doğru bu sitenin birebir yedeğini de almıştım. Bu sitedeki içeriklerin bazılarını bırakın internet ortamında ilgili derneklerin üyelerinden bile bulmanız zor olur...

Benim için kıymetli, gerisini tanımam etmem...

Bireysel olarak masonların kendi kurumları ve gittiği yolu tarafsız ve anlaşılabilir şekilde paylaşmak keyif verici olsa da bunu kendi kimliklerini açıkça kullanarak yapanlar için pek tatsız olabiliyor.

Bunlardan en popüleri Murat Özgen Ayfer olarak düşünülebilir... youtube videoları, özel sitelerde özel videolar, ropörtajlar vs... ancak ne oldu ? İnternette anonim hesaplardan küfür kıyamet...

Son yıllarda profesyonel açıdan Prof. Dr. Remzi Sanver'in oldukça detaylı çalışmaları var. Sosyal medya tarafında etkin olması haricinde spotify podcast kanalı, youtube çalışmaları takdire şayan olarak değerlendirilebilir... Ancak kendisine sorun bakalım kendisine edilen hakaret ve küfürlerden kaç kütüphane kurulur ?

Bu ülkede nankör iş bu masonluk... Türkün doğası gereği etrafımızda başarılı birilerini görünce dibe çekmeye, kötülemeye bayılırız... Kim bilir bu siteyi kuran insanlarında başına ne dertler açıldı veya kurumlar tarafından nasıl tepkiler gördüler...

İşin zor ANARCHOSA... Dilerim bu heyecan verici ve sana enerji veren amatör ruhu kaybetmezsin... Küfürsüz ve hakaretsiz bir süreç diliyorum...

Ancak asıl soru bu site mi amacını tamamladı ? yoksa ülkemizdeki masonik organizasyonlar mı ? Üzerine ölü toprağı atılmış gibi bekleyen bu site mi ? yoksa ülkemizdeki masonik organizasyonlar mı ?

Ah Dünya Ah...
Concordia Res Parvae Crescunt

Ağustos 18, 2025, 11:47:32 öö
Yanıtla #5
  • Uzman Uye

Hem buradan, hem YouTube kanalınızdan sizi takip ettim. Sizden çok şey öğrendim. Kafamın karıştığı dönemlerde yol gösterici oldunuz. Kendi adıma size teşekkür ederim. Umarım forumda tekrar aktif olursunuz, siz aktif olunca forum da aktif oluyordu :).

Saygılar, sevgiler.
Fiat Lux