Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Kıraç  (Okunma sayısı 12228 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ocak 15, 2008, 09:47:43 ös
Yanıtla #20
  • Ziyaretçi

Bir de eski türk filmi formatında entrikalarla dolu bir diziye iki üç akorluk müzik yaparsın duayen olur çıkarsın şemo :)
Köşeyi döndük desene
menejerim sensin ;)
İsim? Topaç kalacak mı peki? ;D

Ocak 15, 2008, 09:48:23 ös
Yanıtla #21
  • Uzman Uye

tamam o zaman topaç değilde Başka bir şey olsun haklısınız nede olsa rock söyleyeceğim.Topaç birazcık popçuları anımsatıyor

Ocak 15, 2008, 09:54:07 ös
Yanıtla #22
  • Ziyaretçi

tamam o zaman topaç değilde Başka bir şey olsun haklısınız nede olsa rock söyleyeceğim.Topaç birazcık popçuları anımsatıyor
Topaç, dikkatli oku Şemocum ;D Sadece popçu ismi olsa iyidir yani ;D ;D ;D

Ocak 15, 2008, 09:55:35 ös
Yanıtla #23

Eğer arşivim yanımda olsaydı çok daha fazla şarkı bulabilirdim ama bu dosyaya eğileceğim. Meşhur olanlardan birisi

Chris REA

Kıraç şarkının sonundaki soluyu alıp şarkının başına monte etmiş altyapısıyla oynamış ama temel rifleri araklamıştır.

ars longa, vita brevis...

Ocak 15, 2008, 09:58:59 ös
Yanıtla #24
  • Ziyaretçi

Teşekkürler sn. nietzsche...

Ocak 15, 2008, 10:07:49 ös
Yanıtla #25
  • Ziyaretçi

Ne kadar uzunluğa (terimi hatırlayamadım) kadar alıntı yapılıp esinlenme deniyordu? Ben müzisyen değilim, ama duyabiliyorum... Ama tüm şarkı için bunu yapmış demek gibi ne bir yetkim ne de bir bilgim var açıkçası...

Ocak 15, 2008, 10:13:15 ös
Yanıtla #26

Açıkcası bu konuda bil bilgim yok ama bu sadece kıraçda olan bir şey değil. Çoğu sanatçı geçinen şarkıcı armoni hırsızıdır bu bir gerçek. Mor ve ötesinden tutun teomana kadar bu böyledir. Şarkılarda elbette  esinlenme olması doğaldır ama arada sanatçı özgünlüğünü göstermelidir.

Ocak 15, 2008, 10:19:03 ös
Yanıtla #27
  • Ziyaretçi

Açıkcası bu konuda bil bilgim yok ama bu sadece kıraçda olan bir şey değil. Çoğu sanatçı geçinen şarkıcı armoni hırsızıdır bu bir gerçek. Mor ve ötesinden tutun teomana kadar bu böyledir. Şarkılarda elbette  esinlenme olması doğaldır ama arada sanatçı özgünlüğünü göstermelidir.
Orjinal olmak önemlidir fakat bu yol ile bir müzik yapıyor olsada ben en çok onun sesini seviyorum... O nedenle onu dinlemekten keyif alıyorum...

Ocak 15, 2008, 10:21:35 ös
Yanıtla #28

Ne mutlu size. Kimseyi dinlediği şey yüzünden yargılamak benim haddime olamaz zaten yorumlarım kişisel benzerlikler evrenseldir. :) Saygılarımla

Ocak 15, 2008, 10:32:11 ös
Yanıtla #29

Rolling Stones "It's Only Rock N Roll But I Like It"

Kıraç-Funda

Dakikalar bile nerdeyse aynı :)