Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Arabistan, Abdulmecid'in Yaptirdigi Mescidi Yikiyor  (Okunma sayısı 8618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ocak 16, 2008, 05:43:27 ös
Yanıtla #10
  • Aktif Uye

yani geçmişten kalan illa bi küp altın mı olacak ;)

bu tip yapıların en büyük yararı,onları anlamamızı kolaylaştırmasıdır.ve tarihi mirasların korunmasındaki en önemli nedende budur,yapıları koruyalım ki,bizden sonrakiler de,bizi ve bizden öncekileri tanıyabilsin..

ve korkmayın,siz topraklarınızda başka milletlerin eserlerini koruyorsunuz diye,kimse sizden hak iddia etmez,,asıl bu yaptığınız büyük ve sağlam bir medeniyet olduğunuzun göstergesidir.
Vostede é vostede. . Nunca perder o caducidade. .

Ocak 16, 2008, 06:13:56 ös
Yanıtla #11
  • Uzman Uye

Ne yalan söyliyeyim hiç fena olmaz.Gelecek nesillere bırakılacak en güzel şeydir :)
Mesela bazı yapılar vardırki kime ait olduğu önemli değil İstanbulda yere batan sarnıcı var gittinizmi bilmiyorum.Harika bir yer
 sağlanan gelirde çok güzel TC vatandaşlarına giriş 3 ytl ,turistlere 10 ytl

Ocak 16, 2008, 07:13:55 ös
Yanıtla #12
  • Ziyaretçi

Ne yalan söyliyeyim hiç fena olmaz.Gelecek nesillere bırakılacak en güzel şeydir :)
Mesela bazı yapılar vardırki kime ait olduğu önemli değil İstanbulda yere batan sarnıcı var gittinizmi bilmiyorum.Harika bir yer
 sağlanan gelirde çok güzel TC vatandaşlarına giriş 3 ytl ,turistlere 10 ytl

Bir anlamda bir degil bin kup altin degerinde :)

Ocak 16, 2008, 09:14:11 ös
Yanıtla #13
  • Ziyaretçi

Sevgili Shemuel, demek istediğinizi anlıyorum... Ülkemizdeki tüm tarihi eserlere de ayrıca aynı hassasiyet ile yaklaştığımı bilmenizi isterim. Ben bir şehiri ziyaret ettiğimde ilk merak ettiğim tarihi bölgeleri olur. Bu nedenle de, o topraklardaki bir tarihi eserinde yok edilmesine gönlüm el vermez...
Sizi de anlıyorum bakış açınız bu, saygım sonsuz...
Sevgiler

Ocak 16, 2008, 09:18:06 ös
Yanıtla #14
  • Ziyaretçi

Sn. hiario size katılıyorum... Bir ülkeyi güzel kılan tarihi eserleridir... İstanbul' a bu sebeple hayranımdır, aksi takdirde yaşanacak bir şehir değil...

Ocak 16, 2008, 10:33:23 ös
Yanıtla #15
  • Ziyaretçi

Daha öncede bir televizyon kanalında Hz.Muhammed'in çoçukluğunun geçtiği evin son hali gösterilmişti.Tahmin edersiniz ki harap bir haldeydi ve çöplükten farkı yoktu...
Arap kelimesini tersten okuduğunuzda para olarak okursunuz.((umarım bu örneği verdiğim için alınan kimse olmaz!))Bu Arabistan'ın ilk vukuatı değil.
Arap halkının maneviyata gösterdiği değer yıllarca tartışıldı.Bu bir "zulümdür" demekten öteye malesef gidilemedi.Bir millet benimsemediği bir inanç bile olsa ki arabistan müslümandır,bu derece zulüm ve işkence etmemeli maneviyata ve tarihe.

Ocak 16, 2008, 10:53:01 ös
Yanıtla #16
  • Ziyaretçi

Her milletin sahip olduğu bir karakteristik özellik var, sanırım bu da onlara has bir özellik...

Ocak 16, 2008, 11:07:24 ös
Yanıtla #17
  • Aktif Uye

malesef araplar bugün bizim beklediğimiz hassasiyeti göstermemekteler,tabii arabistan yönetiminin ingiliz himayesinde olduğunu da unutup,bir milleti suçlamamak gerekir.

Arap kelimesini tersten okuduğunuzda para olarak okursunuz.

o zaman yahudilerin arap olması gerekirdi,,belki de öyledirler ;) :)
Vostede é vostede. . Nunca perder o caducidade. .

Ocak 16, 2008, 11:11:56 ös
Yanıtla #18
  • Uzman Uye

Butun araplar diyerek stereotype yapmak istemiyorum..Yalniz sizinle kucuk bir anektodu paylasmak istiyorum. Bir Arap akademisyenle yaptigimiz konusmada, benim sadece yahudi oldugumu dusunup Osmanli'ya agza alinmayacak kufurler etti.  Osmanlilar'in Islam'i yanlis yorumladigini, adeta kendilerine cocuk muamelesi yapip ulkelerine bir suru yapitlar diktiklerini, kutsal emanetler dedikleri uydurma hurafe seylere sahip cikmis gorunerek, islam'a ve peygambere kendilerincen cok deger verdiklerini dunyaya anlatma derdinde olduklarini  ve Araplar'a karsi her zaman kendilerini ustun gorduklerinden Allah'in gazabina ugradigini soyleyen bu akademisyen cumlesinin sonunda "Bizim Turklere hic bir zaman ihtiyacimiz olmadi zaten" diyerek oradan uzaklasti. Arkasindan "Ben ayni zamanda  Turkum" deyince  mustehzi bir ifadeyle donup yuzume bakti. Biraz afallama yasadi ama ozurdilemedi.  

Yorumsuz....

muhabbetle

Ocak 16, 2008, 11:18:02 ös
Yanıtla #19
  • Ziyaretçi

arapların para düşükünü olduğunu düşündüğüm kadar emin olduğum birşey daha varki kendi kendine eziyet edebilen tek din İslamiyet.
Kendi inananı kendi dinini bu kadar harab etsin yağmalasın ve sömürsün..
ve sevgili hiario'nun söylediği gibi ingiliz himayesi altında olmaları etkisini unutmamakta yarar var ama yinede hani derler ya "birazda insanın içinde olacak" diye...