Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: CEHENNEM  (Okunma sayısı 39754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nisan 02, 2008, 12:43:44 öö
Yanıtla #20
  • Ziyaretçi

Ne güzel de söylemişsiniz.
"Yeryüzünü Cehenneme Çevirmek."
Yaratıcı insanlarına bu dünyada yaşamlarını cennet yada cehennem misali yaşamayı tercih etme şansı (aklını kullanmayı) vermiştir. Yaratıcı'nın insanlarına bir sınav yeri olarak kurduğu dünyamızda ise, yaptıklarımızla sadece yeryüzünü cehenneme çevirebiliriz zaten. Bu dünyada tercihlerimiz sonrasında yaptıklarımızla, ölümümüz sonrasında (ahir zamanda) gerçek cennet veya cehenneme girileceği yine yukarıdaki ayetin son cümlesinde belirtilmiştir.

Bir de doğa kanunlarından bahsetmişsiniz, ancak doğa kanunları sadece yaşadığımız dünyamız için geçerli kanunlardır. Ahir zaman ve mekanda (yani öte alemde) geçerli olacaklarına (bilgi dönüşü yapılamadığından)ben inanmıyorum.

Düğümünüzün ne olduğunu merakla bekliyorum.

Nezaketiniz için çok sağolun.

Saygı ve sevgiyle...

Nisan 02, 2008, 08:34:34 öö
Yanıtla #21

"Yeryüzünü Cehenneme Çevirmek."
Yaratıcı insanlarına bu dünyada yaşamlarını cennet yada cehennem misali yaşamayı tercih etme şansı (aklını kullanmayı) vermiştir. Yaratıcı'nın insanlarına bir sınav yeri olarak kurduğu dünyamızda ise, yaptıklarımızla sadece yeryüzünü cehenneme çevirebiliriz zaten. Bu dünyada tercihlerimiz sonrasında yaptıklarımızla, ölümümüz sonrasında (ahir zamanda) gerçek cennet veya cehenneme girileceği yine yukarıdaki ayetin son cümlesinde belirtilmiştir.

Aynen :)

Bir de doğa kanunlarından bahsetmişsiniz, ancak doğa kanunları sadece yaşadığımız dünyamız için geçerli kanunlardır. Ahir zaman ve mekanda (yani öte alemde) geçerli olacaklarına (bilgi dönüşü yapılamadığından)ben inanmıyorum.

Mutlaka

Düğümünüzün ne olduğunu merakla bekliyorum.

Düğüm; Kendimce tanımlandırdığım ve bir Yaşam Felsefesi olarak gördüğüm Yaşamsal Olayların çözülememiş ilk halini teşkil eder. Sırasıyla ve birbirine bağlı olara çözümlediğim birtakım olayların ( Yaşanılan ) taşıdığı mesajı almak (!) Bunun yanısıra birtakım yine kendimce adlandırdığım bilinmeyen Bilgileri açığa çıkarmak, çözmek, deşifre etmek! Çünkü hepimiz Yaratılışımızla birlikte taşıdığımız birçok Sır mevcuttur. İşte bunları çözmek de Biz İnsanoğluna düşer.

Kısacası bu anlam ifade ediyor.

Sevgiler;)
הדבר היחיד לשמור על אנשים בחיים הוא אהבה וכבוד

Aimer et être aimé c’est sentir le soleil des deux cotés.

«Ոսկե Տարիքը - Փոթորիկները, չի կարող կանխել մարդիկ սիրում են ծովը.

Nisan 03, 2008, 01:17:38 öö
Yanıtla #22
  • Aktif Uye

"Cehennem başkalarıdır" demiş Sartre...
Mea mihi conscientia pluris est quam omnium sermo

Ağustos 11, 2008, 02:31:59 ös
Yanıtla #23
  • Ziyaretçi

fikirlerin kendine göre hak olabilirsin bu cok normal ve bunada saygı duymak gerekiyor. ama anlamadığım neyin savunucusun sen neyi hedefliyorsun bunları ve bircok şeyi metin alınde copy yapıım söylüyorsun ama amaç ne burda neye yönlendirmek istiyorsun hangi inancın ötesindesin bunlarıda açıkla ozaman neye hizmet ettiğini neye inandığını bilelim kutsal kitaplarda hatalar var ise sen bunu kabul ediyorsun ozaman doğru olan ne?

düzeltme sebebi : Türkçe'de "w" harfi yoktur.
« Son Düzenleme: Ağustos 12, 2008, 05:42:30 ös Gönderen: skullG »

Ağustos 11, 2008, 03:07:25 ös
Yanıtla #24
  • Ziyaretçi

Cehennem ve cennet Kuran'da en ince ayrıntısına kadar nasıl olduğu anlatılmaktadır.çok ayet vardır bunla ilgili ancak bunu sembolik bir anlatım olarak algılamak da sözkonusudur.Ölümden sonraki yaşam için ise bunun açıklaması Kuran'da çok vardır Kuran "siz ölüydünüz dirilttik tekrar öldürdük ve tekrar dirilttik ve sonunda bana döndürüleceksiniz" der yani burada renkarnasyona dair açık bir delil olduğu kanısındayım ve sonunda bana döndürüleceksiniz demesine de benim açıklamam tekamül süreci sınırsız değil yani sonunda bana döndürüleceksiniz demesi bunun bir sınırı var diyor gibi geliyor bana ve bir ayette ise " ben sizin içinizde bundan önce bir nefes daha kaldım"  en açık renkarnasyon ayeti olarak gösterilir burdan yola çıkarak ölümden sonra yaşamların olduğu gerçek ve en sonunda sonsuz bir dönüşün olduğu inancı var ve cennet cehennem tekrar söylüyorum sembolik olma ihtimali de vardır gerçek olma ihtimali de vardır buna kesin bi yargı getirmek için çok açık deliller sunmak gerekir  Kuranı felsefelerle destekleyerek açıklamaktan daha yanlış birşey yoktur bunu kendi içinde açıklamalıdır.

Ağustos 12, 2008, 02:22:56 ös
Yanıtla #25

fikirlerin kendine göre hak olabilirsin bu cok normal we bunada saygı duymak gerekiyor. ama anlamadığım neyin savunucusun sen neyi hedefliyorsun bunları ve bircok şeyi metin alınde copy yapıım söylüyorsun ama amaç ne burda neye yönlendirmek istiyorsun hangi inancın ötesindesin bunlarıda açıkla ozaman neye hizmet ettiğini neye inandığını bilelim kutsal kitaplarda hatalar war ise sen bunu kabul ediyorsun ozaman doğru olan ne?

Saygi duymak asil meseledir Sayin Bugfree; bak sana cehennemle ilgili guzel bir fikra :D

Tanrı demiş ki: Bill senin durumun hakikaten karmaşık. Seni
cennete mi cehenneme mi yollamalı bilemiyorum. Her eve bilgisayar
girmesine yardımcı olarak insanığa katkıda bulundun ama bir yandan
da Windows gibi bir rezaleti de yarattın.
Ben de senin özel durumuna göre bir şey yapacağım, cenneti de
cehennemi de ziyaret et,
hangisine gideceğine karar ver. Tamam demiş Bill Gates,Önce
cehenneme bir bakayım.
ve inmiş cehenneme. Bir de bakmış berrak sulu bir kumsalda bir sürü
güzel kız top oynuyor eğleniyor, güneş parlıyor hava süper.
Allaah demiş Bill Gates, Cehennem böyleyse Cenneti hakkaten
görmek isterim. Ve cennete çıkmış. Bir bakmış, bulutların üzerinde
bir yer, etrafta melekler uçuşuyor, insanlar lir çalıyor, güzelce
bir yer ama Cehennem kadar değil.
Tamam demiş tanrıya Bill Gates, Ben cehenneme gitmeye karar
verdim.
İki hafta sonra Tanrı cehennemi ziyaret edip Bill Gatesin nasıl
olduğuna bakmaya karar vermiş.
Gitmiş
Bill in yanına, Bill bir duvara zincirlenmiş, alevler
içinde karanlık bir mağarada
ve zebaniler işkence ediyor. - Nasılsın Bill? >>>- Korkunç! Burası iki
hafta önce geldiğim cehennem değil! Kızların
oldugu o güneşli kumsala ne oldu?
- Tanrı cevap vermiş:
- O ekran koruyucusuydu...
« Son Düzenleme: Ağustos 12, 2008, 02:28:50 ös Gönderen: Sevil »

Ağustos 12, 2008, 05:21:19 ös
Yanıtla #26
  • Ziyaretçi

gerçekten cok yaratıcı bi kişiliğe sahipsin:) desene ozaman hiçbirşey göründüğü gibi değil

Ağustos 12, 2008, 07:49:06 ös
Yanıtla #27

gerçekten cok yaratıcı bi kişiliğe sahipsin:) desene ozaman hiçbirşey göründüğü gibi değil

Evet, aynen oyle ;)

Ağustos 13, 2008, 11:09:25 öö
Yanıtla #28
  • Ziyaretçi

BACON şöyle der; Ipsa scientia potestas est (bilgi tek basına bir güçtür). Senden ya da başkalarından bir şey öğrenebilirsek burada, biraz daha gücleniriz... Amaç; öğrenmek bilmek sorgulamak uygulamak sonunda...

---------
Düzeltme sebebi; Cümle düşüklükleri, harf eksiklikleri, anlatım bozuklukları, imla hataları düzeltilmiştir.
« Son Düzenleme: Ağustos 13, 2008, 11:16:17 öö Gönderen: skullG »

Ağustos 13, 2008, 11:46:20 öö
Yanıtla #29

BACON şöyle der; Ipsa scientia potestas est (bilgi tek basına bir güçtür). Senden ya da başkalarından bir şey öğrenebilirsek burada, biraz daha gücleniriz... Amaç; öğrenmek bilmek sorgulamak uygulamak sonunda...

Aynen katiliyorum Sevgili Bugfree. Amac birbirimizden yardim almaktir. Senin bildigin seyi ben bilemem ama benim bildigim seyi de sen bilemeyebilirsin. Bilgi  alisverislerinin en cok da bu amacla yapildigini saniyorum. Bilinenler ortak olabildigi gibi bilinmeyenler de mevcuttur. Hic ummadigin yerde ve kisiden sana oyle bir bilgi akimi gelir ki... bunu dogrusu bizzat yasadigim icin bilincindeyim.

Bilgi, hayat kurtaricidir ve gercek guce sahip olmak alinan Bilgi'yi dogru yerde ve zamanda kullanmaktan gecer.

Hepimiz ogrenme surecindeyiz :) Bir kismimiz ogretirken ogrenen yapidadir. Ama hic kimse bu dunyada tek olarak Bilgi'nin hakimi degildir. Cunku Yaratici'ya ait bir vasif oldugundan biz sadece okyanustan bir damlayla yetiniyor ve yetinmek zorundayiz. Genis Bilgi sahibi olmak bir o kadar onemli derecede kultur birikiminin de olusmasini saglar. Evrende Gercek ve Dogru Bilgileri alabilmek ise zamana endekslidir ve bilincimizin tasiyacagi olcude alabiliriz. Fazlasini bilincimiz kaldiramadigi gibi İnsan Organizmasinda onemli derecede sorunlara da yol acabilmektedir.

Bunun icinse Bilgi'yi alis yonumde benim uyguladigim bir teknik vardir Sevgili Buffree; yavas yavas almak ve onu derinlemesine ozumsemek... Yasamimin devamliligini Bilgi alma seklime bagliyorum.

Sevgi ve Saygilarimla.

Bu arada :) Bacon'dan alintiladigin soz o kadar hoşuma gitti ki imzama eklemek hususunda hiçbir beis görmedim. Paylasimin icin Tesekkurler..   

---

Düzeltme sebebi: Yazımla ilgili hususlar ve bazı anlatım bozukluğuna yol açar ifadeler düzeltilmiştir. Ayrıca son cümlede "Bacon'dan alintiladigin Soz'un o kadar cok hosuma gitti ki, imzama eklemede taksir etmedim" ifadesi "...o kadar hoşuma gitti ki imzama eklemek hususunda hiçbir beis görmedim" biçiminde değiştirilmiştir.
« Son Düzenleme: Ağustos 13, 2008, 01:06:04 ös Gönderen: skullG »