Sayin Dogudanesen,
Sordugunuz soruya biraz gec cevap yaziyor oldugum icin kusura bakmayin lutfen, islerim bayagi bir yogun bu aralar.
Sevgili Aramis Kardesim, kendi dunyasini anlatmisti size, kisiye ozgu farklar oldugu icin, ben de birkac kelam edebilirim.
Dediginiz gibi, hayatimin belli bir kismini bir harici olarak gecirdim ama aklimin birseylere erdigi gunden beri, ailemin de katkilari ile "duzgun" bir adam olmaya calistim. Ailem iyi okullarda okuttu, gerekli tum destekleri sagladi. Universiteyi bitirdikten sonra da profesyonel olarak calisma hayatina basladim. Ust duzey yoneticilik hayatimda da "duzgun adam" olmaya devam ettim. Cevremde bulunan ve Mason oldugunu bildigim arkadaslar/is iliskim olan kisilerden bazlari, tamamen tesadufi olarak ayni zaman dilimi icinde bana konuyu acarak dusuncelerimi sordular. O gunlere dek zaten kendimce Barbara Cartland yerine felsefi, mistik, sosyolojik kitaplar okuyan birisi olarak Masonluk konusunda da bir fikre sahiptim. Ama yine de bana onerecekleri kitaplar olup olmadigini sorarak bilgimi daha da genisleterek girecegim toplulugun "oz"unu anlamaya calistim. Anladim ki, ben Masonluk'a, Masonluk da bana uygun. Onerme onerilerine olumlu yanit vererek surecin baslamasini sagladim ve tam 1,5 sene sonra tabiri caiz ise Yeniden Dogdum. Ve dogduktan sonra zaman icinde net olarak anladim ki, ben simdiye kadar sanki Barbara Cartland okumusum. Genel anlamda bilgilerimin eksik oldugunu, cok daha fazla okumam ve dusunmem gerektigini gordum ve halen bunu yapiyorum.
Yeniden dogduktan sonra; cok daha makul, cok daha insancil, cok daha yardimsever, cok daha sevecen, cok daha Allah'ini seven birisi oldum. Bu arada taasuba, yobazliga, bagnazliga cok daha karsi oldum.
Simdi, ne okuyacagini bilen, okudugundan anlamlar cikartan, cikarttigi anlamlari yorumlayan, ustune dusunen ve cesitli yargilara varan birisiyim. Insanlik icin elimden geleni yapan, toplumuma faydali olmaya calisan birisiyim. Bu ve bundan otesi benimle buyuyecek bir olgu ve ben tum yaptiklarimi fazlasiyla yapmaya devam edecegim. Cunku ben Allah'ini, Vatan'ini, Millet'ini seven bir Mason'um ve bundan gurur duymaya devam edecegim.
Umarim merakinizi giderebilmisimdir.
Sevgi ve Saygilarimla,