Saygıdeğer Nikopol,
Öncelikle açık sözlülüğünüz gerçekten beni şaşırttı. Eşcinselliğe olan olumsuz bakış açısını ben iki başlıkta toplarım. Bir dinden kaynaklanan, iki önyargılardan kaynaklanan.
İlki kutsal dinlerin neredeyse tamamı için geçerlidir. Sodom ve Gomore ile anlatılan hikaye, tanrının eşcinselleri lanetleyerek, yok etmesidir. Fakat ben hep merak etmişimdir. Hani biz Adem ile Havva'dan geldik ya! Hani bunların çocukları oldu ya! Sonra bu çocuklar, birbirleriyle beraber oldu ya! Bu şu demek olmuyor mu? Ensest ilişki. Yani kardeş kardeşe ilişki. Tanrı ensestliği hoş gördü ama eşcinselliği görmedi. Öyle mi? Bu bana hep saçma gelmiştir. Yine doğada tüm hayvanlarda eşcinsellik görülür. Tabi bunlar bizim toplulumuza anlatılmaz. Ve onlar sık sık eşcinselliğin doğa dışı bir şey olduğunu iddia ederler. Oysa kusursuz yaratılış mantığına ters değil midir bu? Töbeler olsun hayvanlar eşcinsel! Üstelik sizlere transseksüel tavuklardan bahsetsem. Hem de bilimsel kanıtlarla. Ne dersiniz?
İkincisi önyargılardır. O da bilmemekten, araştırmamaktan kaynaklanır.
Saygıdeğer NOSAM33,
Ben arkadaşımızın belden aşağı saldırılar içerisinde olduğunu sanmıyorum. Daha doğrusu amacı zaten saldırı değildir. Sadece kendileri masonluğa olan merak ve heveslerine rağmen, eşcinselliklerini gizlemeyecek kadar dürüst ve açıksözlü olduklarını görüyorum.
Bu yazılarımın özellikle hakkımda yanlış düşünceler açmasını istemem.
Saygılarımla.
Saygıdeğer peacewings
Saygıdeğer Yorumlarınız için teşekür ederim.
türkiye'de eşcinsel hakları için mücadele etmeye çalışan bir aktivistim.
eşcinsel olduğum için gurur duyuyorum,utanılacak veya sıkılacak bir şey yok.
sodom and gomore veya lüt kavminin helakı isim olarak ne kullanılıyorsa artık.
bu kavimlerin helakının eşcinselikle alakalı bir durum olduğu söz konusu değil.
söz konusu olan tecavüz,sübyancılık,sapıklık,azgın bir toplum olunması şeklinde nedenleri sıralayabiliriz.
düşünün bir peygamere "hz.lüt"e "iki yakışıklı erkek kılığında" iki melek misafir olarak gönderiliyor ve kavimdekiler
o erkekleri bize vereceksin diyerek zorla ırzlarına geçiyorlar. veya geçmeye çalışyorlar.
yani şehire misafir olarak gelenlere bile tecavüz etme birlikte olma durumu söz konusu.
helakın nedenleri bunlar.
hangi kutsal kitaplarda,eşcinsellik,çift cinsiyetlilik,transeksüellik geçiyor.
veya çift cinsiyetlilik,eşcinsellik hakkında bilgiye yer veriliyor.
tabiki hiçbirinde.
çünkü kutsal kitap cinselliği barındırmaz.
dini bahane ederek eşcinselliği hastalık olarak göstermeye çalışanlarada
2 sorum olacak.
1.tanrı insanlara hastalık verip daha sonra insanları cezalandıracak kadar zalim mi?
2.eşcinsellik dışında başka hangi hastalıklar haram ve günah?
Saygılarımla.