Bu yazımda biraz daha farklı ve kısa giriş tekniklerine değineceğim. Önce ki yazılardan da öğrendiğimiz gibi astral projeksiyonu başarmanın püf noktası uyku ile uyanıklık evresini yakalamak. Bunun kolay olmadığını elbette biliyoruz. Önce ki yazımda daha bilinçli ve uzun yoldan anlattım. Biraz kısa tekniklerle devam edelim.
Alarm Tekniği
En işe yarar tekniklerden birisidir. Uyku ile uyanıklık arasını yakalamanın en rahat anlarından birisidir. Öncelikle yatmadan evvel 3-4 saat sonrasına alarm kuruyoruz. Alarm çaldığı zaman, alarmı kapatıp sırt üstü uzanıyor ve tekrar uykuya dalmayı bekliyoruz. Fakat burada ki hassas nokta bedenimizi hiç umursamadan sadece bilincimizi uyanık tutmaya çalışıyoruz. Bunun için imajinasyon yeterlidir. Örneğin bir kumsalda olduğunuzu düşünün. Yürüyorsunuz, ayaklarınıza ılık dalga geliyor. Kumun yumuşaklığını ayak tabanlarınızda hissediyorsunuz. Hafif bir rüzgar esiyor. Teninize dokunuşunu,havanın o güzel kokusunu ciğerlerinize çekiyorsunuz. Bunu uyguladığınız zaman bilinç uyanık kalır ve beden uykuya dalar. Böylelikle kısa sürede uyku ile uyanıklık arasını yani teta seviyesini yakalamış olursunuz.
Telkin
Telkinde işe yarar tekniklerden birisidir. Uyumadan önce yatağa yatar ve kendinize astrale çıkacağınızı ve çıkış sonrası neler yapacağınızı telkin edersiniz. Uykuya dalana kadar tekrarlarsınız. Bu tekniği uygulayanlar genellikle uykuya dalar ve kısa bir süre sonra kendilerini uyku ile uyanıklık evresinde bulurlar.
''Kalkmak Zorundayım!''
Bu tekniği alarm tekniğiyle birlikte uygulayabilirsiniz. Genelde çıkış için kullanılır. Uyku ile uyanıklık veya uyuşukluk evresini yakaladığınız zaman kalkmanız gerektiğini düşünün. Eve hırsız girdiğini ve sizin hemen kalkıp duruma müdahale etmeniz gerektiğini veya ocakta yemek unuttuğunuzu vs. düşünüp bedeninizi hiç kıpırdatmadan,kasmadan kalkmaya çalışın.
Uyku ile uyanıklık Evresi Teknikleri
En çok yanlış anlaşılan teknikleri asıl uygulanması gereken yerdir. Örneğin ip tekniği,uçma tekniği gibi internette dolaşan teknikler uyku ile uyanıklık evresinde uygulanırsa sonuç verir.
İpe Tırmanma
En popüler teknikler arasındadır. Bir ipre tırmanıp yukarıya doğru yükseldiğinizi düşünmeniz gerekir. Fakat burada ki püf nokta ipe tırmandığınızı hayal etmeyecek HİSSEDECEKSİNİZ. İpin kalınlığını,pürüzünü avuçlarınızın içinde hissedip tüy misali çektikçe hızla yukarı yükseldiğinizi hissedeceksiniz.
Gondol Tekniği
Yine popüler teknikler arasında gondol tekniği. Yatağınızın bir gondol olduğunu ve ileri geri sallandığını hissetmeye çalışın. Adeta salıncakta yukarı çıkıyor ve bir anda aşağı doğru düşüyorsunuz. Karnınızda ki gıdıklanmayı ve savrulmayı hissedin.
Uçma Hissi
Astral çıkışın birebir hissidir. Bedeninizin içinden,sanki bir uyku tulumunu yırtıp çıkıyor gibi çıktığınızı ve bulut kadar hafif olduğunuzu,yükseldiğinizi ve odanın içinde süzüldüğünüzü hissedin. Bedeninize yukardan baktığınızı imajine etmeye çalışın. Odanın içinde süzülüyor ve yatağınızın üstünde uçuyorsunuz.
Boğulma Hissi
Oldukça derin bir okyanusun ortasında sırt üstü uzanmış gökyüzüne bakıyorsunuz. Sırtınızın altında ki suyun ıslaklık ve yumuşaklığını hissedin. Kıpırdayamıyorsunuz. Şimdi yavaş yavaş batıyorsunuz. Boynunuz,kulaklarınız,gövdeniz yavaş yavaş batıyor ve ıslanıyor. Başınız batıyor. Nefes almak için dışarı çıkmanız gerekiyor. Yukarıya doğru yükselmeye ve suyun dışına çıkmaya çalışın. Yoksa boğulursunuz.
Yuvarlanma Hissi
Benim de kullandığım güzel bir tekniktir. Uyku ile uyanıklık arasında hızla kendinizi yuvarladığınızı hissedin. Yana doğru yuvarlandığınızı hissetmeye çalışın.
Bu teknikler doğru uygulandığı takdirde çıkışınızı sağlayacaktır. Deneyen arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa güzel olur. Bir sonra ki yazı da lusid rüyaya giriş ve lusid rüyadan astral projeksiyona geçişi ele alacağım.
MysticMind