Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: DAVİNCİ ŞİFRESİ  (Okunma sayısı 105256 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mayıs 25, 2007, 01:45:58 ös
Yanıtla #20

O zaman bahsi geçen Dişi Mesih yeni doğmuş demektir.

Sayın Sevil, bu konuda ki bilginizi onaylayacak bir yazı var mı? Anonim olarakta geçen bir hikaye olabilir. Ben bugüne kadar böyle bir hikaye ile karşılaşmadım ancak olmaz da demiyorum.

Mayıs 25, 2007, 01:58:59 ös
Yanıtla #21

Kanıtı çok güçlü ve büyük ancak bunu forum üzerinde belirtemem_
Söylediğiniz gibi Yeniden Doğuş olayı yaşanmıştır, bunu Gökyüzü olayıyla doğrulayabiliriz_
הדבר היחיד לשמור על אנשים בחיים הוא אהבה וכבוד

Aimer et être aimé c’est sentir le soleil des deux cotés.

«Ոսկե Տարիքը - Փոթորիկները, չի կարող կանխել մարդիկ սիրում են ծովը.

Mayıs 25, 2007, 04:19:48 ös
Yanıtla #22

Kitap'ta bahsı geçen sayıları aynen aktarırsak;
1_1_2_3_5_8_13_21
İlk 1, 2 , 3 sıralıyken 5 ve 8 arasında bir kopukluk olduğunu görüyoruz, kendi yorumlarıma göre;
1.Mesih, yaşamında herşeyi bildiğini ve buna göre yaşadığını, 2.Mesih olan Dişinin ise şifreli olarak birtakım sırları açığa çıkardığını ve başlangıçta bilmediklerini şifre yoluyla öğrendiği sonucuna varırız,
Burada şifreli olarak hareket etmenin anlamı ortaya çıkmaktadır_

Mayıs 25, 2007, 04:38:18 ös
Yanıtla #23

Leonardo Da Vinci'nin bahsı geçen 3 tablosundan biri olan Kayalıklar Bakiresi adlı tabloda fazla araştırma yapmadığım için olacak ki fazla birşey bulamadım,
Son Akşam Yemeği adlı tabloda İsa Mesih ve yandında oturan bir Dişiyle V şeklini olarak oturmuşlar ve üzerlerindeki giysilerdeki renklerin benzerliğe dikkat çekmek istiyorum, V şekli daha söylediğim gibi Rahim şeklidir bu da Rabbin Kutsal Kasesi olarak adlandılacağı için bu konudaki bağımlılıkları ön plandadır, çünkü Dişinin rahminden oluşan bu Dünya İsa Mesih'in Kralliyetnin Sonsuza dek süreceği Dünya'dır_Ayrıca giysilerdeki renkler bana Yin_Yang sembolündeki siyah ve beyazı hatırlattı.
Mesela; Siyah tarafta beyaz noktanın, beyaz tarafta ise siyah noktanın yer aldığı Yin_Yang sembolünün anlamı ise Erkek ve Dişinin bütünleşmesi ile oluşturulmuş dengedir_
Burada bütünleşme derken Amaçların gerçekleşmesi dengelenmesidir_
Monalisa tablosundaki Dişide ise yüzünün bir tarafı tebessümlü iken diğer tarafı durgundur, sanırım sol tarafı sağ tarafından büyüktür, Monalisa resminde bir şifre olduğu şaşırtmacalı ve bir o kadar da gizemli bir esrarengizliğin olduğunu bizlere göstermektedir, bununla beraber önce sağ tarafı az olarak çizilmiş sonra sol tarafı biraz büyük olarak çizilmiş ve bir ekleme yapılmış gibi bütünleştirilmiştir, burada da erkek_dişi bütünleşmesi gözüküyor;
Burada çok önemli bir husus göze çarpmaktadır; 1.Amaç önce 2.Amaç sonra eski ve yeni zaman gibi algılanmaktadır, sonrada farklı zamanlarda gerçekleştirilen amaçların sonradan bütünleşerek dengelenmesidir_Yin ve Yang dengesinin bu amaçla kurulduğunu göstermektedir_

Mayıs 25, 2007, 04:48:09 ös
Yanıtla #24
  • Mason
  • Uzman Uye
  • *

Sayın Sevil, Emekleriniz için teşekkürler, ilgiyle takip ediyorum

Ancak;

"1_1_2_3_5_8_13_21"  dikkat ederseniz her birinin bir önceki iki asyı ile toplamından oluşan düzenli bir seridir. Kopukluk bulunmamakta?
Tempus fugit...

Mayıs 25, 2007, 04:52:01 ös
Yanıtla #25

Ki zaten Yin_Yang dengesi kurulur kurulmaz Kaos sona erecek dünyanın sonu gelecek bir başka anlatımla Kıyamet kopacak, Kıyamet gerçekleşirse ki gerçekleşeceği kesin o zaman söylediklerim geçerlilik kazanacaktır, o zaman da ben dahil hepimiz hayatta olursak_
Neyse bir espiri yapmak istedim ama biraz soğuk espiri_
Dünyanın kuruluş amacı İnsan olduğu için burçların bile insanın organizmasındaki bölgeleri temsil etmekte, yani Koç burcunun Kafayı, Balık burcunun ise ayakları simgelediği,
Ay ve Güneş olayına gelince Ay'ın belki yanılıyor olabilirim dişiyi temsil ettiğini yıldızların ise Ay'ın ışını yansıtmasıyla ortaya çıktığı için Ay'ın bir anne olduğunu görüyoruz, Tabiat ana misali, tabi Ay, ışığını Güneşten alır ve bu sayede Yin_Yang gece ve gündüzü temsil ettiği için Güneş de erkektir, yıldızlar da çocukları yeni bir soyu temsil eder_
Bilindiği üzere Yin_Yang birbirine karşıt ancak bağımlıdırlar_İkinci amaç günümüze dek gerçekleşmediği için ikisi arasında sürekli bir mücadele vardı Yin de oluştuğuna göre bu mücadele ortadan kalkacak ve kaos sona erecek, zıtlıklar ortadan kalkacaktır, zaten dünya zıtlıkların oluşturmuş olduğu dengeden ibaret değil midir?

Mayıs 25, 2007, 04:58:32 ös
Yanıtla #26

Çok haklısınız Sayın Omnia Tempus Alit, tabiki aralarındaki o bağlantıyı da söyleyecektim hatırlattığınız için çok teşekkür ederim, fakat 3, 5 ve 8 olarak bir de bu yönden düşünelim izin verirseniz;
4 ve 6 yok bu bağlamda düz mantık olarak kopukluk olduğunu söylemiştim, ancak şifreli olarak bunların bilinmesi ve aralarındaki bağlantıyı temelinde kurmak şeklinde de düşünülebilir,
Tanrı Hakkındaki gerçekleri doğal olarak İsa Mesih ta başından beri biliyordu, ancak bahsı geçen Dişi olayları başından beri bilmiyor, sonradan şifreli olarak bu sırları çözüyor ve aralarındaki bağlantıyı kuruyor bu şekilde de asıl amaç ortaya çıkıyor_Bu iki Kişi'nin yaşadıkları birbirine tamamaen karşıt ancak birbirine bağlı olmasının nedeni ise ortak bir amacı gerçekleştirmeleridir_
Ortak amaç ise İnsan_
SAYGILARIMLA 

« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2007, 05:00:06 ös Gönderen: SEVİL »

Mayıs 25, 2007, 05:06:54 ös
Yanıtla #27

Bu sayılar ilk kısmı sıralı olarak ikinci kısmı kopukluk olarak gözükse de Sayın Omnia Tempus Alit'in belirttiği gibi biri önceki iki sayı toplamından oluaşan düzenli bir seri oluşturduğu için şifreli olarak çözülen olayların ya da sırların arasındaki bağlantının diğeriyle kurulmasıdır_
Nasıl ki yarım kalan bir şey düşünün diğer yarım kalan şeyi birleştirdiğimizde bütünleşmiş şeklini görürüz_
SAYIGLILARIMLA 

Mayıs 25, 2007, 05:16:06 ös
Yanıtla #28

Sayın Fraternis, konulara olan yoğunluğumdan dolayı Venüs'le ilgili olan sorunuzu tam olarak cevaplayamadığımı farkettim, çok özür diliyorum;
Venüs gezegeninin belirttiğiniz gibi çok fazla uzun yıllarda bir gerçekleşiyor, şimdi doğal olarak şöyle düşüneceksiniz, peki neden bu döneme tekabül etti de daha önce 500 yılda bir de olsa yeryüzünde Venüs olayı gerçekleşmiştir_
Olayı şu şekilde yorumlamama izin verirseniz;
Bilindiği üzere kötülük ve ölüm bu dünyaya İnsanoğlunun iradesiyle girmişti, kötülüğün nesiller boyu kuşaktan kuşağa geçmesi ve sonuç itibariyle de etkilerinin giderek tükenmesi gerekiyordu, Dişiyle ilgili amaçlanan plan dünyanın sonunu getirecek zamanda gerçekleştirilmesi öngörülmüştür_
Tekrar özür dileyerek Saygılarımı bildiriyorum_

Mayıs 26, 2007, 03:01:36 öö
Yanıtla #29

Sayın Sevil, Emekleriniz için teşekkürler, ilgiyle takip ediyorum

Ancak;

"1_1_2_3_5_8_13_21"  dikkat ederseniz her birinin bir önceki iki asyı ile toplamından oluşan düzenli bir seridir. Kopukluk bulunmamakta?

Bu dizilim Fibonacci sayıları olarak bilir. Bu sayıların Altın Oran ve Pi sayısı ile ilişkisi olduğu söylenir.
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2007, 03:04:46 öö Gönderen: Fraternis »