1.Siz gerçekten bu işi çok iyi biliyorsunuz. Yani şu mantıklara ne diyeceğimi bilemiyorum. Ticari ilişki gelişti diye Ermenistan demek davasından vazgeçecek öylemi? Koca Türk dünyası sizi dört gözle beklerken, 3-5 milyonluk Ermenistandan ne gibi bir ticari kar bekliyorsunuz? Irakdaki Türkmenler orada bir bölgeye sahip olsaydı petrolü ilk önce kime satmayı tercih ederdi? Hele ki Türkiye onlara arka çıksaydı, koruyabilseydi. Nasıl bir ticari zeka ki bu, koca pazarı görmezden gelip, ufacık Ermenistanı, Azarbeycan pahasına tercih ediyor? hatırlıyormusunuz Azerbeycan Türkiyenin bu yaklaşımından sonra petrol boru hattını koz olarak kullandı, hemde bize karşı. Görüyorsunuz değil mi? Sen dostunu çaresiz bırakırsan, o da sana karşı, ölmemek için bunu yapar. Tabi bu tokatı yiyen akp de hemen ilişkileri gevsşetti, yoksa önünde içerdeki ulusalcılarmı vardı? istediğini sehven içeri atmıyor mu zaten? Hem bir sayın bakalım şu ulusalcıları, kimlermiş görelim bu kadar kudretli olanları. Bunlar tartışılmayacak kadar komik konular. Üstelik sadece bu kadar da değil,
Dünya devleri aç kurt gibi pazar ararken siz neyi üretiyorsunuz da Ermenistan'a neyi satacaksınız? Hemen doğusunda teknolojik ve ucuz mal satan, üretim devi Çin dururken, cep telefonumu satacaksınız? araba mı satacaksınız?
Hadi diyelim ticaret yapıp dost ülke olacaksınız, dünyanın neresinde böyle iki tane ülke var? En büyük ticari ilişki amerikada var, neden kimse sevmiyor? Neden hala sömürgelerini bırakmıyor, neden hala savaşlarla uğraşıyor? Bütün ülkeler anlık düşünür, o anki menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapar. Sizin dediğiniz gibi peri masalı dünya tarihinde görülmemiştir. Olayın özü şudur, amerika, ingiltere veya israil, her kim ermenistan kozunu kullandıysa, akp onun emrine girdi ve dediklerini yaptı.
Ben sınır kapılarının açılmasının karşısında değilim, bunu önce bilin. Ermenistan'ın yok edilmesini istemek gibi fikirlerimde yok. Kafanızda kalıplaşmış yada kalıplaştırılmış tipleri bir kere bırakın. Beni milliyetçi, Türkçü falan sanıyorsunuz sanırım, anne tarafım Boşnaktır, baba tarafım Kafkaslara dayanır. Yani ari bir Türk değilim. Ayrıca şu var ki ben Rus vatandaşı olsaydım, Rusya'nın emperyalizm karşısında güçlü olmasını, halkının acı çekmemesini, yabancılara köle olmamasını isterdim. Çöldeyseniz güneşten, kutuplardaysanız soğuktan korunmak zorundasınızdır. Şu an bulunduğum ülkenin ilerlemesi ve güçlü olabilmesinin tek çaresi Ulusalcılık'tan geçer. Bu gün için sizi koruyabilecek tek elbise budur. Çünkü dışarıda canavarlar var, kendi ülkesine bile zarar vermekten, kendi vatandaşını bile öldürmekten çekinmeyen bir sistem var. Ha yok size göre Dünya'da acılar yok, her şey çok güzel diyorsanız, bütün dünya tayyibi ne çok seviyor diyebiliyorsanız o ayrı konu
2. Şunu bilinki her terör örgütünü bir para kaynağı vardır, bunlarda tarım, hayvanclık, gemicikler, bankalar falan değildir. pkk elinde amerikan ordusunda bulunması gereken silahlar çıkmadı mı? İnsanın yuh diyesi geliyor yani. Afganistan'da üretilen uyuşturucular Türkiye üzerinde yapılıyor, tabi size göre bu da yalandır. Bu ticaretten de pkk nemalanıyor. Siz evinizde 15 kişiye aylarca bakabilirmisiniz? bırakın dağdaki 2000-3000 kişinin maliyetini. pkk yabancı ülkelerden destek görmezse ayakta duramaz. Yabancı ülkelerin sizinle hiç bir sorunu olmasa bile terörü destekler, çünkü bu da elinde bir koz olarak durur. akp nin güneyoğuda ki oylar için suçları ispatlanmış hizbullahçıları salmasının sebebi de pkk ya karşı çaresizliğidir. akp kürt dilinde tv açması büyütülecek bir olay değil, kaldı ki bu konuda en büyük adımı özal atmıştır. sizin kendi kafanıza göre sıraladığınız bahaneler bana göre çok basit şeyler. Ancak şunu inkar edemeyeceğinizi biliyorum; Bir ülkenin birliğinin ilk şartı dil birliğidir. Bu olmazsa olmazdır. Bizim tepkimizde bunun içindi, ama sorunları da akp kafasına göre uydurduğu için cahiller bunu gerçek sandılar. Dışarıya karşı tavır koyamadıkları için pkk yeniden hortladı, akp nin basiretsizliği yüzünden binlerce gencimiz boş yere öldü. Kaldı ki tavır koymayı bırak, onların emriyle eşbaşkan oldular, onların emriyle pkk ya kucak açtılar. Açılım dediler ne çıktı ortaya? katilleri kırmızı halılarla karşıladılar, 5 dk da özgür bıraktılar.
Bunları burada anlatmak inanın beni çok sıkıyor, bıktık artık bu kadar basit şeyleri anlatmaktan.
3.Libya bize yardım ettiyse her kötülüğüne iyi diyeceğimi kim söyledi? Yok öyle bir şey. Vefa borcu tamam ama dostunu düşmanını dahi bilmiyorsan konusu geçer.
Komedinin komedisi, nato ile Fransayı durdurmaktır. Sorarım nato kimin elinde? Kuruluş amacı nedir? Kimlere hizmet eder? Türkiye hiç karışmasaydı nato'nun tavrı bundan farklı mı olacaktı yani?
amerikan gazeteleri bile yönetim Fransanın elinde derken, sizin iddianız inanın bana traji-komik geliyor. Şu an kimin bombaları Libya'ya yağmakta? Yarın Kaddafiyi devirdiklerinde kimin kuklası başa geçecek sanıyorsunuz? Bu kadarına pes doğrusu diyorum. 30 yıldan fazla iktidarda olan kaddafi yenimi zalim oldu? Bu nasıl bir mantık anlamak mümkün değil?
?
İşin garibi savaş gemilerinizi destek olarak gönderip, nasılda Fransa'nın önüne geçtik demeleridir. Kimin komutasında şu an o gemiler? Allahınız aşkına biraz bilgi lütfen.
4. Çeçenleri neden desteklemeliyiz konusunu size bırakıyorum, biraz yakın tarih çalışın. Size bir ipucu, kürtler ne zaman devlettiler?
Ayrıca, benim kardeşim diyebileceğim kürt arkadaşlarım vardır, elbette ki onlarında diledikleri gibi yaşamaları en büyük arzumdur. İşte akp zihniyeti bunu anlayamıyor veya yalan söylüyor iftira atıyor. Biz ikinci dile kürtleri düşman olarak gördüğümüzden değil, bu ülkenin huzuru için istiyoruz. Yoksa bana sorarsanız basıl olsa 50 yıl içinde komünizm gelecek bu konularda kapanıp gidecek. Bu için gerekli olan ise Ulusumuzun bütünlüğünden gelen güçle kendimizi koruyabilmemizdir.Sanmıyorum ki vatan hainleri bunu anlayabilsin.
Daha iyisi yok ne yapayım, bende akp ye veriyorum demek bence kişilik bozukluğundan öte bir şey değildir. Bazıları buna şahsiyetsizlik de diyebilir. Eğer hepsi kötüyse hepsine karşı olacaksın, kişilik sahibi olmak budur. Bu gün ulusalcıları en kötü eleştirenler yine Ulusalcılardır, çünkü doğruya doğru demek ancak onların harcıdır. Sizin şeyhleriniz demiyor mu gerekirse orucunuzu bozacaksınız, gerekirse içki içeceksiniz, gerekirse ölülere bile oy kullandıracaksınız. İşte ikiyüzlülük, işte sahtekarlık, işte takkiye, işte ahlaksızlık. Bakın masonları da bu yüzden sevmiyor olabilirler, çünkü masonlar "kimse yoksa bile doğrusunu yapmak gerekir" diyor. Oysa bu vatan hainleri insanın gözünün içine baka baka şahsiyetsizliği yol, yöntem olarak gösterebiliyorlar. Yani mert olmayacaksın diyor, gerekirse namussuz olacaksın, nankör olacaksın, kaypak olacaksın. İşte tam burada akp nin aklı sıra yürüttüğü dış politikayı anlayabilirsiniz. Sanıyorlar ki yalakalık la işi götürürüz, ağam paşam deriz malı götürürüz. Ama dış politika öyle yürümüyor işte.
Neyse boş verin. Yarın bu ülke sıkıntıya düştüğünde beni saymayın, çünkü vatan hainlerine buyurun size yeni Çanakkale, gidin ölün diyeceğim. Ama Atatürk yok.
Sayın üyeler, aslında yazılacak milyonlarca şey varken kabaca geçiştirmek zorunda kalıyorum, lütfen kusuruma bakmayın.
Saygılarımla...
Not: Bu konu hakkında artık yazmayacağım.(Cevap hakkı doğmazsa)