Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Turk Masonlarina Dayanisma Mesaji  (Okunma sayısı 107 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kasım 11, 2025, 10:31:44 ös
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Masonluk, hur bireyler icin bir yasam durusudur. Ozgurluk, hosgoru ve kardeslik uc temel ozelligidir. Kardeslik ideali, bu bolunmus dunyada her zamankinden daha gunceldir. Insan onuru, irk, inanc, yonelim veya siyasi gorus ne olursa olsun her zaman merkezde yer alir.

Simdi Turk masonlari cok zor bir donemden geciyor. Bu surecte onlara dayanismamizi gostermek ve yalniz olmadiklarini hissettirmek buyuk onem tasiyor.

Bir forum uyesi olarak, Turk masonlarinin yaninda oldugumu belirtmek istiyorum. Sabir, metanet ve birlikte olmanin gucuyle bu zorlu donemi asacaklarina inaniyorum. 

Kasım 13, 2025, 05:33:45 ös
Yanıtla #1
  • Uzman Uye

8)

Alıntı
Bir forum uyesi olarak, Turk masonlarinin yaninda oldugumu belirtmek istiyorum. Sabir, metanet ve birlikte olmanin gucuyle bu zorlu donemi asacaklarina inaniyorum.

Canı yürekten destekliyorum görüşünüzü ...

Saygılar
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus

Bugün, 12:50:06 öö
Yanıtla #2
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Simdi Turk masonlari cok zor bir donemden geciyor. Bu surecte onlara dayanismamizi gostermek ve yalniz olmadiklarini hissettirmek buyuk onem tasiyor.

Zor dönemden kastınız nedir? Sabah gazetesi gibi manipülatif içeriklerden yola çıkarak Remzi Sanver Bey'in tutuklanmasını masonluğa yoracaksanız bu pek doğru bir teşhis olmaz zannımca.

Bugün, 02:28:17 öö
Yanıtla #3
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Zor dönemden kastınız nedir? Sabah gazetesi gibi manipülatif içeriklerden yola çıkarak Remzi Sanver Bey'in tutuklanmasını masonluğa yoracaksanız bu pek doğru bir teşhis olmaz zannımca.

Alintiladiginiz "zor donem" ifedesi ile kastettigim, belirli bir kisinin ya da basinda yer alan tekil bir olayi masonluga mal etmek degildir. Ekim'in sondan ikinci haftasinda ozel islerim nedeniyle Turkiye'de bulunmam sebebiyle gelismeleri ancak geri dondugumde ogrenebildim; dolayisiyla herhangi bir gazete veya haber kaynagi uzerinden yorum yapmadim. Bu ifade, son donemde Turkiye'deki masonlarla ilgili farkli platformlarda gundeme gelen tartismalar ve yorumlarin dogal olarak hassas bir ortam yarattigini belirtmek amaciyla kullanilmistir. Mesajim tamamen iyi niyetli bir destek ifadesidir ve bundan oteye bir yorum tasimamaktadir; bu aciklamayla konuyu netlestirdigimi umuyorum.