Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Turk Masonlarina Dayanisma Mesaji  (Okunma sayısı 839 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kasım 11, 2025, 10:31:44 ös
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Masonluk, hur bireyler icin bir yasam durusudur. Ozgurluk, hosgoru ve kardeslik uc temel ozelligidir. Kardeslik ideali, bu bolunmus dunyada her zamankinden daha gunceldir. Insan onuru, irk, inanc, yonelim veya siyasi gorus ne olursa olsun her zaman merkezde yer alir.

Simdi Turk masonlari cok zor bir donemden geciyor. Bu surecte onlara dayanismamizi gostermek ve yalniz olmadiklarini hissettirmek buyuk onem tasiyor.

Bir forum uyesi olarak, Turk masonlarinin yaninda oldugumu belirtmek istiyorum. Sabir, metanet ve birlikte olmanin gucuyle bu zorlu donemi asacaklarina inaniyorum. 

Kasım 13, 2025, 05:33:45 ös
Yanıtla #1
  • Uzman Uye

8)

Alıntı
Bir forum uyesi olarak, Turk masonlarinin yaninda oldugumu belirtmek istiyorum. Sabir, metanet ve birlikte olmanin gucuyle bu zorlu donemi asacaklarina inaniyorum.

Canı yürekten destekliyorum görüşünüzü ...

Saygılar
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus

Kasım 15, 2025, 12:50:06 öö
Yanıtla #2
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Simdi Turk masonlari cok zor bir donemden geciyor. Bu surecte onlara dayanismamizi gostermek ve yalniz olmadiklarini hissettirmek buyuk onem tasiyor.

Zor dönemden kastınız nedir? Sabah gazetesi gibi manipülatif içeriklerden yola çıkarak Remzi Sanver Bey'in tutuklanmasını masonluğa yoracaksanız bu pek doğru bir teşhis olmaz zannımca.

Kasım 15, 2025, 02:28:17 öö
Yanıtla #3
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Zor dönemden kastınız nedir? Sabah gazetesi gibi manipülatif içeriklerden yola çıkarak Remzi Sanver Bey'in tutuklanmasını masonluğa yoracaksanız bu pek doğru bir teşhis olmaz zannımca.

Alintiladiginiz "zor donem" ifedesi ile kastettigim, belirli bir kisinin ya da basinda yer alan tekil bir olayi masonluga mal etmek degildir. Ekim'in sondan ikinci haftasinda ozel islerim nedeniyle Turkiye'de bulunmam sebebiyle gelismeleri ancak geri dondugumde ogrenebildim; dolayisiyla herhangi bir gazete veya haber kaynagi uzerinden yorum yapmadim. Bu ifade, son donemde Turkiye'deki masonlarla ilgili farkli platformlarda gundeme gelen tartismalar ve yorumlarin dogal olarak hassas bir ortam yarattigini belirtmek amaciyla kullanilmistir. Mesajim tamamen iyi niyetli bir destek ifadesidir ve bundan oteye bir yorum tasimamaktadir; bu aciklamayla konuyu netlestirdigimi umuyorum.   

Kasım 16, 2025, 01:26:32 öö
Yanıtla #4
  • Uzman Uye

Ülkemizde son yıllarda çok acayip olaylar yaşanmaktadır.  Şahsen özellikle yargıyı anlamakta zorlanıyorum. Bir bakıyorsunuz,medyada yer alan bir haberin ardından bazı kişiler hemen yakalanıp göz altına alınıyor, bazıları tutuklanıyor, bir müddet sonra da bu tutuklananlar beraat edip salıveriliyorlar. Ve de dolayısı ile bu kişiler büyük acılar çekiyorlar.
      İnancım odur ki, Sayın Remzi Sanver'in  de masumiyeti anlaşılıp en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacağıdır.
      Yine bence bu olay Türk Masonluğuna her hangi bir zarar vermeyecektir. Zira Masonlar, en zor zamanlarda bileyim dok ayakta durabilmeyi başarmislardır.
      Selamlar- sevgiler.
"Vur ama dinle beni"

Kasım 30, 2025, 11:22:28 ös
Yanıtla #5

Malum gelişmeyi televizyonda izlerken aklıma bu forum sitesi gelmişti. Şimdi ne kıyametler ne tartışmalar yazışmalar olmuştur diye düşünmüştüm. Haber için konu bile bulamadım açıkçası. Açıkcası üzüldüm sizler için bir harici olarak. Ezilen tarafta olmanın çekiciliği ile masonik halkayı geçememenin çatışmasını yaşadık :)

Aralık 08, 2025, 10:11:09 ös
Yanıtla #6
  • Orta Dereceli Uye
  • **

MERHABALAR
Kıymetli üyeler yorumumu söylemek gerekirse Sayın  Remzi SANVER'in tutuklanması elbette üzücü bi durum çok büyük geçmiş olsun kendileri TÜRKİYE H.K.M.B.L başkanı, olayı az buz bir şekilde araştırma fırsatı buldum burda ki olay sayın Remzi SANVER'in kişisel bir davası mı yoksa MASON Derneğine  olan bi dava mı kestiremedim elbette Sayın Remzi SANVER'in sıcak davranışı, naifliği, dürüstlüğü ve mütevazı biri olduğunu hepimiz gayet iyi bildiğimizi düşünüyorum bu tutuklamalar illa bir gün sona erecektir akla kara ortaya çıkacaktır ülkemizde adalet kör olmasa da topaldır er yada geç herşey ortaya çıkacağından hiç kuşkum yok hepimiz bu konuda müsterih olalım umuyorum ki bu tiyatrolar sona erer ve perde kapanır diyorum.
SAYGILARIMLA VE SEVGİLERİMLE

Aralık 09, 2025, 05:42:39 ös
Yanıtla #7
  • Mason
  • Yeni Katilimci
  • *

Bazen İYİ NİYETLİ çabalar, halkın anlama kapasitesi göz ardı edilirse, KÖTÜ ETKİ yapar.

Sayın Midyad tahmin ediyorum yurtdışında yaşıyor.  Bundan dolayı duyduğu haberlerin içeriğine de tam hakim olmayabilir.

TÜRK MASONLARINA(!) dayanışma mesajı yayımlar.

Aslında TÜRK MASONLARI HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜÇLÜ VE ÇALIŞKANDIR. DAYANIŞMA İÇİNDEDİR.
Onlarla ilgili özel bir durum, soruşturma, suçlama da yoktur...

Ancak HKEMBD Başkanı Sayın Remzi Sanver'in HARİCİ, ÖZEL yaşantısında görev aldığı Bilgi Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Üyesi ve Eski Rektörü olması sebebiyle, grubu satın alıp sahibi olmuş CAN HOLDİNG'e yapılan Kara Para Aklaması suçlamaları sebebiyle açılan dava  kapsamında işlem yapılmıştır. Henüz iddianame ya da bireysel bir suçlama da yoktur.

Şahsi görüşüm ak pak olarak bu konudan alnı ak çıkacağıdır.

Ancak belirttiğim gibi olay bireysel bir mesele olup kurum ya da Masonlukla, Masonlarla da bir ilgisi YOKTUR.

Bunu böyleymiş gibi göstermek isteyenlerin ekmeğine de bu başlık yağ sürüyor kanımca.

Söz bildiğimizce değil, anlaşılacağı zihinlere göre söylenmeli YA DA SUSULMALIDIR!

HKEMBL ve dahi diğer Masonik Kurumlar, Masonlar kendilerini inşa etme uğraşlarına aralıksız devam ediyorlar. Kurumsal olarak da Masonluk her zaman kişilerden üstün ve yüksektir, her türlü şartta varlığını sürdürmüştür. Sürdürmektedir.

Masonluk Papalık Afarozu, Fransız Devrimi, Dünya Savaşları, Nazi Zulmü ve daha nicesini görüp atlatmıştır...

Açıklamak gerekti, AÇIKLADIM...
Alterius non sit qui suus esse potest

Aralık 09, 2025, 10:52:13 ös
Yanıtla #8
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Masonlukta, ister bir toplantiyi yoneten Buyuk Hatip olsun, ister Buyuk Ustat; gorev ve dereceden bagimsiz olarak farkli goruslere "susulmalidir" gibi tek tarafli bir yaklasimin dayatilmasi masonik kulture uygun degildir. Cumlenin butununde ifade edildigi gibi, sozun anlasilacagi zihinlere gore soylenmesi onemlidir; ancak bu, fikirlerin paylasilmasini engellemek anlamina gelmez. Masonik calisma gelenegi, her zaman ifade ozgurlugu, nezaket ve karsilikli anlayis uzerine kuruludur. Farkli bakis acilari, dogru bir uslubla dile getirildigi surece masonik zenginligin dogal ve degerli bir parcasidir.

Masonluk, toplumdan kopuk ya da kendini halkin uzerinde goren bir yapi degildir. Masonlar da toplumun icinden gelen, onunla birlikte yasayan ve onun bir parcasi olan bireylerdir. Bu nedenle kamuoyundaki algilari kucumsemek ya da halkin anlayisini yok saymak masonlugun ruhuyla bagdasmaz. Masonlugun amaci, bireyin kendisini gelistirmesi oldugu kadar topluma karsi seffaf ve sorumlu bir durus sergilemektir.

Bir obediyansin Buyuk Ustadina veya bir uyesine yonelik bir iddia gundeme geldiginde bunun oncelikle o obediyans mensuplari icin uzucu olmasi dogaldir. kardeslik bagi geregi, bunu baska ulkelerden ya da baska obediyanslardan masonlarin da hissetmesi yadirganacak bir durum degildir. Bu, masonlugun temelini olusturan insani ve evrensel dayanismanin bir yansimasidir.

Bu cercevede paylastigim destek mesaji, herhangi bir kurumu ya da kisiyi zan altinda birakmak amaci tasimadigi gibi, modern masonik yaklasimin geregi olarak yalnizca iyi niyetle yapilan bir dayanisma ifadesidir.