Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Collapse nervosus  (Okunma sayısı 98 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nisan 12, 2026, 03:25:50 öö

Merhabalar öncelikle sizleri sevgi ve saygımlarımla selamlarım, formda sessizlik hakim ve bu üzücü bir durum uzun bir zamandan sonra yazıyorum. Dünyada ve ülkemizde siyasi çöküş ve duygusal anlamda ruhsal bitmişlik mevcut ama bazılarımız tam tersini söylüyor bu bir yükselişin kıvılcımı diye belirtiliyor, sizlerin bu konular hakkında duygu ve düşüncelerinizi merak ediyorum.
Sevgi ve Saygılarımla,
Bizi Çalışmak Kurtarır!

Dün, 09:25:52 ös
Yanıtla #1
  • Uzman Uye

Türkiye şu an itibarıyla, her konuda sınıfta kaldı . Bu durum ACİL BİR ERKEN SEÇİMLE ölü toprağı bu ülkenin üzerinden atılır ...
Yazacak çok şey var lakin SİLİVRİ SOĞUK ...

Anlayana ...

Saygılar

Not: 20000 TL BİR İNSANIN GERÇEK ANLAMDA  İHTİYACINI KARŞILAR MI?  SİZCE ...
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus

Dün, 09:32:34 ös
Yanıtla #2
  • Uzman Uye

Collapse, İngilizcede temel olarak çökmek, yıkılmak, göçmek veya başarısız olmak (sistem/plan) anlamlarına gelir. Yapısal (bina), ekonomik (piyasa) veya fiziksel (yorgunluktan yere yığılmak) ani çöküşleri ifade eder.

collapse nervous ...     sinir krizi geçirmek

BAŞLIK ; ZATEN GERÇEĞİ NET BİÇİMDE DURUMUMUZU özetliyor...

Saygıar
Not:  İngilizcem iyi olmadığı için açıklama yapmak istedim başlık cuk diye oturmuş ... Tebrik ederim konuyu açan dostumuza .
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus

Bugün, 02:25:45 ös
Yanıtla #3

Sevgili Nosam33 öncelikle saygılarımla sizleri selamlıyorum. Sizleri anlıyorum ama bir yandan da anlamanın üzüntüsünü yaşıyorum Silivri soktur demiştiniz. Aklımızda ki düşünceleri yazıya dökmekten çekinir hale gelmemiz acınası bir durum. Özgür irade diye bir şey kalmamıştır bu ülkede ve kastettiğiniz ölü toprağı atmamız için sistemin değişmesinden ziyade insanların farkındalığı artması lazım ve bunun için de bir kaç insan yetmiyor ülkenin her ferdinin aklıyla hareket etmesi gerekiyor ve bu bilinci dökebilmek için özgür olmak lazım o zaman bir şeyler değişir bu ülkede….
Bizi Çalışmak Kurtarır!