Özgür irade diye bir şey kalmamıştır bu ülkede ve kastettiğiniz ölü toprağı atmamız için sistemin değişmesinden ziyade insanların farkındalığı artması lazım ve bunun için de bir kaç insan yetmiyor ülkenin her ferdinin aklıyla hareket etmesi gerekiyor ve bu bilinci dökebilmek için özgür olmak lazım o zaman bir şeyler değişir bu ülkede….
Lise yıllarımda Anneannemler öldüğünde bu ülke düzelir derdim kendi kendime ... Yıl 1980 li yıllardı ne acı ki yıllar sonra aynı sözü benim yüzüme yanılmıyorsam Öğretmendi , bana siz öldükten sonra düzelir dedi ve ben sustum; inanıyorum kine o şahıs da kendinden daha genç bir kişi tarafından bana söylediği sözlere muhatap olacak .... vs. vs. vs...
Uzatmadan gerçek anlamda SOSYALİZM bu ülkenin çözümü bence ... ATATÜRK ' TOPRAK REFORMU' nu Başbakan MENDERES denen zat kaldırmasaydı belki bir UMUT OLURDU.
Ne oldu asıldı ve bir top bezle öbür tarafa gitti. Yaptığı hak yemenin hesabını kim verecek .Sistem devamlı ZENGİN den yana .Son örnek MİLLETVEKİLLERİ... Sıkılmadan da aylıklarının yetmediğini dile getiriyorlar... PES DİYORUM ....
Bu ülkede ne zaman sermaye tabana ADİL bir şekilde dağılırsa o zaman kurtuluruz...
Sevdiğim bir topluluk olan YAHUDİ lerin bir örneğini vererek yazımı bitirecem.
Şöyle diyor yahudi büyüğü bizim çocuklar apple, nike kısaca marka olan eşyaları almazlar artırdıkları harçlıklarıyla o firmaların HİSSE SENEDİNİ Alır diyor...
Anlayana sözüm...
Saygılar