Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: cezaevi aracınıdaki iz YA SEV YA TERKET!  (Okunma sayısı 9532 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ekim 05, 2007, 12:28:22 öö
Yanıtla #10
  • Aktif Uye

Dink in sosyalist kimliği ermeni kimliğinin arkasında kalmıştır.En azından aşırı milliyetçi cephenin tepkisi ermeni milliyetçliği üzerinde yogunlaşmıştır....Suikast  70 lerde olsaydı belki sosyalist kimlği yüzünden öldürülmüş diyebilirdik ......nede olsa  türkiye siyasetinde şimdi kullanılmaya elverişli  moda sol sag çekişmesi  degil, ermeni meselesi ......

Not: Mesaj benim tarafimdan bir kelimedeki yazim hatasini duzeltmek amaci ile duzenlenmistir. Anlam bozukluklarina, veya kelimelerin goze batmasina karsi bir tedbir olarak arada sirada bu tarz duzltmeler yapmaktayim.
Tesekkurler
SublimePrince
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2007, 05:29:50 öö Gönderen: SublimePrince »
Vi VERİ VENİVERSUM VENUS VİCİ..

Ekim 05, 2007, 11:38:48 öö
Yanıtla #11
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *

ama orda ki püf noktasını yakalamak önemli sonuçta bir dayatma olduğu doğrudur Dink in dayatmaya karşı gelip yargılandığıda doğrudur ama burda gözden kaçan bir nokta var yine kendisi bir dayatma ile ceza almadan o davadan beraat etti yanılmıyorsam (AB nin dayatması )

sevgili kardeşim Luckeye2,

en azından bir yanlışlığı düzeltmeme izin veriniz.

Yargıtay Başsavcılığı , Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink `e verilen ve ardından ertelenen 6 aylık hapis cezasının yerinde olmadığını, Dink `in beraat etmesi gerektiğini savundu . Başsavcılık, Orhan Pamuk `un da yargılandığı ve bu nedenle Türkiye `nin eleştirilmesine neden olan 301`inci maddeye, Dink davasında hazırladığı tebliğnameyle özgürlükçü bir yorum getirdi. Başsavcılık Dink `e `Türklüğe hakaret`ten TCK `nın 301`inci maddesine göre 6 ay hapis cezası veren bu cezayı erteleyen Şişli 2`inci Asliye Ceza Mahkemesi `nin kararının bozulması talebini içeren tebliğnamesini Yargıtay 9`uncu Ceza Dairesi `ne gönderdi. DÜŞMANLIK DEĞİL ÖZELEŞTİRİ Başsavcılık, Dink `in `Türkten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni `nin asil damarlarında mevcuttur` sözlerinin Türklüğe düşmanlık çağrısı değil, özeleştiri olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: `İlk bakışta Türkler `in kanının kastedildiği biçimindeki genel anlayış, cümlenin devamında değişmektedir. Sanık zehir ile de Ermeni kimliğini zayıflatan Türkler `e endeksli hatalı anlayışı kastetmektedir. Sanığın ince ve yoğun bir kasıtla hareket ettiği ileri sürülebilir. Eleştiri amaçlı sözler suçu oluşturmamaktadır. Eleştirinin çarpıcı olması doğası gereğidir.` KASTEDİLEN ZEHİRLİ ANLAYIŞ `Eleştirilen Türkler değil Ermeniler`deki hatalı, sanığın ifadesiyle zehirli anlayıştır... `Zehirli kan` ibaresinin Ermeni kimliğindeki sağlıklı yapıyı bozan Türk saplantısı olduğu açıkça ortaya çıkmakta ve bu kanın da Ermeniler`e ait kanın bir bölümü olduğu anlaşılmaktadır. Sanığın yazısında küçültme unsuruyla kullandığı ileri sürülen zehirli kan Türkler `e ait kan değildir. Sanığa göre Ermeni kimliğini zehirleyen, Ermeniler`in Türkler `e bakış açılarını kimliklerinin bir parçası haline getirmiş olmalarıdır.` Dink `in `Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur` sözünün, Ermeniler için uyarlamasının, Türklüğü aşağılamak olamayacaktır. (25 şubat 2006 tarihli gazetelerden bulabilirsiniz)

Yargıtay 9. Ceza Dairesi , Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink `e TCK 301`den `Türklüğü tahkir ve tezyif ettiği` gerekçesiyle verilen 6 ay hapis cezasının ertelenmesine ilişkin kararı, bozdu . Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi `nce verilen kararın, sanık ve müdahiller tarafından temyiz istemi sonuçlandı. Daire, yazıdaki `Türk`ten boşalacak zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni `nin, Ermenistan ile kuracağı asil damarında mevcuttur` şeklindeki ibaresinin `Türklüğü tahkir ve tezyif edici` nitelikte olduğuna işaret etti. Bu ifadenin, ifade özgürlüğü kapsamında da olmadığını belirten Daire, avukat Kemal Kerinçsiz `in müdahil olarak davaya katılmasını da bozma gerekçesi saydı. bununla ilgili olarak 2 Mayıs 2006 tarihli gazeteleri gözden geçirebilirsiniz.

gördüğünüz üzere, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da benimle benzer görüşleri paylaşmaktadır. buna karşılık 9. CD. daha otoriter bir anlayış sergilemektedir. 9. CD.'nin son zamanlarda verdiği benzeri pek çok kararı da bulunmaktadır.

Ekim 05, 2007, 04:46:18 ös
Yanıtla #12
  • Aktif Uye

Not: Mesaj benim tarafimdan bir kelimedeki yazim hatasini duzeltmek amaci ile duzenlenmistir. Anlam bozukluklarina, veya kelimelerin goze batmasina karsi bir tedbir olarak arada sirada bu tarz duzltmeler yapmaktayim.
Tesekkurler
SublimePrince
Bu eklenti mesaj  yeni bir uygulamamı sn. sublime

Ekim 05, 2007, 05:02:51 ös
Yanıtla #13
  • Ziyaretçi

Hayir sevgili Paragon. Boylesine ince bir konuda bir mesajdaki tarafimca yapilmis olacak bir duzeltme yanlis anlasilabilir diye dusundum ve aciklama geregi duydum.

Tesekkurler
SublimePrince
Bu eklenti mesaj  yeni bir uygulamamı sn. sublime

Ekim 05, 2007, 06:29:56 ös
Yanıtla #14
  • Aktif Uye

İnce tavrınız için için teşekkürler  sn sublime ....

Ekim 05, 2007, 06:41:23 ös
Yanıtla #15
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *

Sn. LuckyEye2,
şöyle söylemişsiniz;

"gerçekten yapmak istedsiğiniz şeyler kanattimce yel değirmenleriyle savaşmak gerçekten kendinizede bu duruma uyan bir isim bulduğunuza göre sizde olayın farkındasınız"

şöyle cevaplayayım. Donkişotlar'ın deklerasyonuyla sizi;

"İçinde bulunduğumuz düzende, herkesin toplumsal bir cinnet içinde olduğu, akıllıların delilerden medet umduğu bu toplumda artık deli olmak azınlık olmak anlamına gelmiyor. Deli olmak “insan olmak” anlamına geliyor. Delilik bize Don Kişot’tan mirastır.

Bu düzende akıllı olmak artık çalıp çırpmak, tüketmek, yok etmek anlamına gelir oldu. Bizim savaşımız çalıp çırpmaya, ezmeye, sömürmeye, yarı yolda bırakmaya, haksızlık etmeye, sevgileri çıkara dönüştürmeye, kazık atmaya ve insana değer vermemeyedir.

Donkişotlar; yoksulluk ve eşitsizliklere karşı devrimci bir tavırla yaklaşan, hayata soldan bakan, hayata dair sağlıklı ve doğru bilgiler edinebileceğiniz bir sitedir.

Donkişotlar Sosyalisttir.
Donkişotlar anti-militaristtir.
Donkişotlar anti-emperyalisttir.
Donkişotlar ırkçılığa ve her türlü ayrımcılığa karşıdır.
Donkişotlar hiçbir gruba veya oluşuma bağlı değildir, tamamen bağımsızdır.

Emekten yana, eşit bir dünya umuduyla...

DONKİŞOTLAR"

sevgi ve saygılarımla

Ekim 08, 2007, 05:01:45 ös
Yanıtla #16

Bugün anti emperyalizm diyen  emekçiyim diyen çoğusunun tam zıttı olduğunu gördükçe, düzensizlik düzen oldukca ve normal olanlar anormal görüldükce nerde o eşit dünya masalı...
ars longa, vita brevis...

Ekim 08, 2007, 05:22:53 ös
Yanıtla #17
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *

sn. nietzche,

dikkat ederseniz benzer eleştirileri getirmekteyiz. ne yazık ki günümüzde artık normal olan anormaldir, o yüzden normali talep edenler ve normal için savaşım verenler "donkişot"tur.

"eşit bir dünya umuduyla..."

size göre bir masal bir hayal olabilir.
bana göre imkansız ama gerçekçi ve gerçekçi olduğu için imkansızı istiyorum.

çok daha romantik bir yaklaşım da sergilenebilir. emma goldman tavrıyla... "ben afrikada uçan kelebeğin kuzey amerikada yarattığı fırtınayı istiyorum ben kaos istiyorum." :)

dünya üzerinde en kutsal değer emektir. emekten yana tavır sergilenmelidir. bunu aslında masonik ritüellerde de görebilirsiniz. çalışmada önlük takma gerekliliği, aslında emeğe karşı gösterilen saygıdandır, kol gücünün en az beyan önlüklü çalışma kadar değerli olduğuna yapılan vurgudandır. dolayısıyla EMEK'ten yana tavır koymak ve dünyaya emekten yana veya bizim ifademizle soldan bakmak bir gerekliliktir. bu, işte normal olanın anormal olarak görülmesinin de önüne geçecektir. ya da herşey olduğu gibi görülecektir.

emekten yana ve eşit bir dünya umuduyla... sevgi ve saygılarımla.

Ekim 08, 2007, 05:42:01 ös
Yanıtla #18

Sayın skullG
   İnsanların zihninde emek tanımı sadece yorulmak ve enayilik.. ve onun yerine işini bilircilik gelmişse bizimde suçumuz vardır elbet. Olay kilişe bir laf olsa da "insana saygıda" bitiyor. Ama sizin gibi düşünemiyorum nedense dünyada eşitlik....aslında umutlu olmak güzel şeydir dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şeydir ama şarkı söylemek istiyor insan değil mi?
ars longa, vita brevis...

Ekim 08, 2007, 05:51:32 ös
Yanıtla #19
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *

ah evet sevgili nietzche,

"artık şarkı söylemek istiyorum"