Benim Anlamadığım.
'' herhangi bir art niyetim yok '' diye defalarca yazmama rağmen, bana defalarca bu sitede ''art niyetli'' dendi. Demekki sayın ADAM la aynı kaderi paylaşıyoruz. Kendiside yazılarının anlaşılmadığından şikayetçi. Konuşarak bile insanların anlaşamadığı bir dönemde, yazarak anlaşmaya çalışıyoruz.
Anlaşılamamayı sanırım aşmamız gerekiyor. Doğrular yanlışdan gocunmaz. Siz bildiğinizi yazın, sizin dedikleriniz doğruysa o zaten ışıldar. Kaygı taşımanız bu konuda gereksiz diye düşünüyorum. Sayın ADAM Amerikada görevliyken de orada insanları bazı konularda ikna edemediğinden bahsetmiş. Burada yaptığı gibi suçu kendisinde değil, karşısındaki insanların anlamadığına yormuş. Olsun.
Kendimi tarafsız bir kişi olarak görüyorum. İdeolojik bir görüşüm yok.Şucu, bucu değilim. Şucuları,bucularıda sevmem. İnsanlık adına güzel şeyler yapılısın yeter. ''Türk insanını gerçek Mason yapıp, içlerine almazlar'' teorisi benim. Şüphesiz bu konu beni ilgilendirmiyor. Türk Masonlarını ilgilendiriyor. Benimkisi burda durum tesbiti. Bu tesbiti yaparkende tekrara düşmek istemiyorum. Konu net anlaşıldığını görüyorum.
Masonik bilgiler,öğretiler bize Avrupadan geldi. Dolayısıyla ''biz bağımsız bir locayız, Türkler kendileri loca kurdu.'' densede içi doldurulmuyor. dört duvar örülü biryerde ''biz loca kurduk ,hadi artık bizde locayız, üyelerimizde Mason olmuyor''. denmedi heralde. Bu süreçte kendinizi Avrupadan bağımsızmış gibi göstermeniz nasıl oluyor.
Kendimizi kandırma konusunda uzmanlaştık. Başkası bizi kandırmıyor,biz kendimizi kandırıyoruz heralde. Bu durum insanlığın çözmesi gereken bir problem.
Bakın dünyada çok eski bir din var ve bu din tamamen ırkçılığa dayalı bir din. Kendi ırkından olmayanı o dine almayan, özel şartlarda alsa dahi,tam manasıyla içine sindirmeyen gerçek bir din, Musevilik.
Sayın ADAM benim bıraktığım bu yerden alıp, Irkçılık la ilgili bir açıklama yapıp bizi bilgilendirir diye düşünüyorum. Ben bu başlıkta ''aşağlık'' olduğum için sizi bilgilendirir diye düzelteyim. ''Masonlukta ırkçılığın yeri nedir'' den başlarsa sevinirim.