Ben şunu anlayamadım. Çalıştığınız kamu kurumu ya da özel kurum siz söylemediğiniz sürece sizin mason derneğine üye olduğunuzu nasıl bilecek.
Kurum sizin adli sicilinize, ikamet bilgilerinize, gsk dökümünüze bakar ama hangi derneklere üyesin belgesini getir demez.
Polisin gbt den dernek üyeliklerini görebilmesini de ilk defa duyuyorum.
Bu tür uygulamalar bizden misin değil misin anlayışının ürünüdür.
Bu söylediklerim teorik şeyler değildir Sayın burakc, yaşanmış olaylardır.
Valiliklerdeki Dernekler Masasında her dernek üyesinin kaydı vardır, bu kayıt aynı zamanda İçişleri Bakanlığında ve doğal olarak Emniyet Genel Müdürlüğünde de vardır. (Bilmediğim başka kurumlarda da bu kayıtlar var mıdır bilmiyorum)
GBT ile DERBİS'e bağlanma bir gündeme geldi ama hayata geçti mi onu da bilmiyorum.
Tek tek Kardeşlerimizin yaşadığı olumsuzlukları burada anlatacak değilim, gereksiz yere forumu meşgul etmiş olurum.
2007 yılında, bu kadar az kurumda olan Mason Derneklerinin üye listesi, sayfa sayfa malum basın organlarında yayınlandı. Bunu yayınlayanı bulmak çok mu zordu? Bu listelere ulaşabilecek kişi sayısı belli değil mi? Ama herhangi bir şey yapılmadı. Üzeri bir nevi örtüldü.
Antimasonik hareket global bir eylemdir. Bütün dünyada mevcuttur. Ülkemizde de mevcuttur. Listelere ulaşımı olan kurumlarda görevli birisi, üyelerin çalıştığı kurumlara isimlerini bildirebilir. (İhtimal üzerinde duruyorum)
Özelde çalışanlar için olay biraz daha rahat açıkçası. Ama bir süre sonra bu listelerin tekrar sızdırılmayacağından emin olamıyorsunuz. Buna göre tedbirinizi almanız gerekiyor.
Kendimden örnek vereyim; ben özel sektörde çalışıyorum, patronlarım muhafazakar insanlar. Gelecekte bir problem ile karşılaşmamak adına, iş görüşmemde Mason olduğumu belirttim. Eğer sonradan sıkıntı oluşturacaksa bu durum hiç el sıkışmayalım baştan dedim.
Sonuç olarak, sizin Mason olduğunuzu birileri söyleyebiliyor çalıştığınız yere, basına sızdırılabiliyor veya sonradan sıkıntı olmasın diye kendiniz baştan söylüyorsunuz.
Çok uzatmadan iki noktanın altını çizmek istiyorum.
1- Bu yazdıklarımın amacı; Mason olmayı düşünen üyelerimize veya bu forumu ziyaretçi olarak takip edenlere, ileride karşılaşabilecekleri bir takım sıkıntıları baştan söylemektir. Başlığın amacı şahsi bir serzeniş değildir. Mason olmaktan asla pişman değilim aksine onur duyuyorum.
2- Her dernek üyesi gibi, Mason derneklerinin de üye kaydı devlette olmalıdır. Zira bizim devletten saklayacak bir şeyimiz yoktur, oldukça şeffafız. Aksinin olması yanlış anlaşılmalara yol açabilir.
Ama bu bilgileri de gereksiz kişilerin art niyetli kişilerin görmesini istemeyiz.
Saygılarımla ve sevgilerimle