Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: hi to all  (Okunma sayısı 29028 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mart 15, 2007, 06:08:25 ös
Yanıtla #10
  • Ziyaretçi

Haklısınız Hamlet bu konuyu farklı bir konuda tartışalım.. Elbet İttihatçıların içinde masonlar vardır ama hepsini mimlemek gerekmez!
Atatürkede mason diyenler var ama ben inanmıyorum... Atatürk'te bir dönem İttihat ve Terakki'de bulunmuştur!..

Mart 15, 2007, 06:15:44 ös
Yanıtla #11
  • Ziyaretçi

Masonlarin olmadigi yer varmiki? :)

Ataturkun etrainfa biton Mason vardi. Kendisi Masonmu bilemem ama etrafi Masonlarla doluydu. En yakin doktoru Mim Kemal Oke bile Masondu.

Mart 15, 2007, 06:23:09 ös
Yanıtla #12
  • Ziyaretçi

Haklýsýnýz Hamlet bu konuyu farklý bir konuda tartýþalým.. Elbet Ýttihatçýlarýn içinde masonlar vardýr ama hepsini mimlemek gerekmez!
Atatürkede mason diyenler var ama ben inanmýyorum... Atatürk'te bir dönem Ýttihat ve Terakki'de bulunmuþtur!..
Ataturk'un Mason olma ihtimali olabilir. Konuyu cok fazla arastirmadim. Ataturk dusmanlarina sorarsaniz zaten direk Mason oldugunu soyleyeceklerdir (hicbir kaynaga dayandirmadan) :) Her akli basinda kisinin mason olma   ihtimali vardir. Bu ihtimal onun mason oldugu anlamina gelmez.
Fikrimce, tarih boyunca gizli kalmis, gizli kalmaya calismis cogu dernegin masonlukla bir iliskisi olmustur. Cogu dernegin, kurulusun gizlilik esaslari, yontemleri bir sekilde masonluktan esinlenilmistir. Ayrica bazilarinin dusundugunun aksine Mason olmak gurur verici bir seviyedir. Gecmiste masonlarin gizlenme sebepleri asikar olarak olum korkusu ve isine gelmeyenlerin oyunlarindan kacinmak icin olmustur. Gunumuzde ise Masonlarin kimliklerini sakli tutma gayretleri dezenformasyon sonucu Masonlugun tukaka edilmesinden ve tepki almak ismemekten kaynaklanmaktadir. Her mason mason unvanini gururla tasir.
« Son Düzenleme: Mart 15, 2007, 06:41:58 ös Gönderen: SublimePrince »

Mart 16, 2007, 02:24:11 öö
Yanıtla #13
  • Ziyaretçi

SublimePrince,

Yazdıklarınıza tamamıyla katılıyorum   :)

Mart 16, 2007, 04:09:15 ös
Yanıtla #14
  • Uzman Uye

Masonların özel bir duruşu var diye biliyorum. Elinizin yarısını ceketinizin içine sokuyorsunuz. Ben Atatürkün  bu şekilde bir resmini gördüm. Bence Atatürk büyük ihtimalle mason. Atatürk mason diye Atatürkü kötülemiyorumda. Yanlış anlaşılmasın.
Zaten Atatürk mason olsa bile mason olduğunu açıklamak istemiyorsa bu ortaya çıkmaz. Bizim ki sadece bir varsayım.
''Kızıl elmada buluşalım''

Mart 16, 2007, 04:29:14 ös
Yanıtla #15
  • Ziyaretçi

Masonların özel bir duruşu var diye biliyorum. Elinizin yarısını ceketinizin içine sokuyorsunuz. Ben Atatürkün  bu şekilde bir resmini gördüm. Bence Atatürk büyük ihtimalle mason. Atatürk mason diye Atatürkü kötülemiyorumda. Yanlış anlaşılmasın.
Zaten Atatürk mason olsa bile mason olduğunu açıklamak istemiyorsa bu ortaya çıkmaz. Bizim ki sadece bir varsayım.
Ben de Napolyon'un oyle bir resmini gordum :) Hatta bir suru insanin oyle resmini gordum. Bu demek degildir ki her oyle resmi bulunan kisi Masondur.

Mart 16, 2007, 04:29:37 ös
Yanıtla #16
  • Ziyaretçi

Alıntı
Masonların özel bir duruşu var diye biliyorum. Elinizin yarısını ceketinizin içine sokuyorsunuz.
Dogrumu bu? nerden okudun?

Mart 22, 2007, 03:24:42 ös
Yanıtla #17

Atatürk

Asla mason olmamıştır.

The End

Mart 22, 2007, 03:29:57 ös
Yanıtla #18
  • Ziyaretçi

bunu bir baska konuda konusalim bence, burasi yeterince baska yonlere kaydi.

sana sorum oncelikle, "Nerden Biliyorsun" olacak. ama simdi sormuyorum. baska bir konu acilinca soracam :D

Mart 23, 2007, 04:38:06 öö
Yanıtla #19
  • Ziyaretçi

merhaba  kardeşlerim  kanımızca Atamız masondur.Nitekim  Cumhuriyetin  kurucuları  arasında  birçok  mason  vardır.Fakat   atamız  iğrenç  ellerde  kullanılmaktadır.BAV adlı vakıfın  net  sitesinde ve Motorcu  Adnan   hocanın  sitelerinde  kullanılmaktadır. Kardeşlerim  bunlarla  eylemli  mücadele  etmeliyiz.Saygılarımla