Bende karşıyım.
İzninizle açıklamaya çalışayım, sonrada herkese yettiğimce cevap vermeye çalışacağım. Karşı olduğum fikirlere yapacağım eleştirileri lütfen soru soruyormuş gibi algılamanızı rica ediyorum.
Karşıyım;
1- Karşı olmak zorundayım,Çünkü ben bilmediğim bir şeyi kabul ediyorum dersem yalancı olurum. Ve ben bilmediğim her şeyi bütün aklımca şüpheyle karşılamak zorundayım. Baştan bir kabulle yaklaştığım hiçbir şeyi ADAM gibi sorgulayamam. Karşı olmalıyım ki, ona bütün gücümle saldırabileyim ve o yinede yıkılmazsa kabul edeyim.
2-Karşıyım, bütün insanların iyiliğini isteyip, öğretilerini, bilgilerini, tecrübelerini, sahip olduklarını sadece seçilmişlere sunan bir kurumun yanında olamam.
Önceki çağlarda, fikirlerini, inançlarını topluma ters düşse bile savunanlar hedef tahtasıydı, kolaylıkla şiddete maruz kalabilirler hatta yok edilirlerdi. Şimdi dünya değişti, kişiler rahatlıkla gizlenip fikirlerini dünyaya yayabilirler. Burada bile böyle değil mi?
Masonlar gerçekten insanların iyiliğini istiyorlar ise ve öğretilerinin gerçekten işe yaradıklarını düşünüyorsa, neden gizliyorlar? Kendilerini gizlemesine kimse bir şey diyemez, peki evrensel olan, bilgiyi ve sevgiyi niye seçilmiş bir guruba, yâda hak ettiğini düşündükleri insanlara veriyorlar? Kim bilir, ne Yunuslar vardır içimizde, ne Ömer Hayyam lar, ne Âşık Veyseller.
Onlar bir guruba girmeye çalışırlar mı sizce? Dertleri hiç bu olmuş olabilir mi?
ya ATATÜRK?
Eğer masonların elinde, güzel şeyler varsa, bunları uluorta olsa bile, paylaşmanın kayıbı ne olabilir ki?
3-Karşıyım çünkü, Ritüellerin, insan beynini etkileyip, düşünceyi istediği gibi yönlendirdiğini biliyorum. Bakın, gerekli ritüeli yapıp, karnınıza kılıç saplayın damla kan gelmeyecektir. Dilinize şiş batırın hiç acı duymayacaksınızdır, 10 metre uzunluğunda ateşin üzerinde yürüyün ayaklarınız yanmayacaktır.
Saçmaladım mı?
Abarttım mı?
İspat istermisiniz?
İnsan beyni iki kısımdan oluşur, neokorteks ve rekorteks ama bunları burada incelersek, konu alır başını gider, onun içinde özel bir başlık açabilirim(Neyse)
4- karşıyım çünkü
Bir dönem sabah namazlarımı kaçırmazdım orucumu tutardım ve dinimi incelerken defalarca ağladım. Sonra ateist oldum. Sonra ikisini de terk ettim. Ama hiçbir dönemim için, budalalıktı demedim. Kimsenin de demesi de hoşuma gitmez, bunu söyleyen koyu bir dinci, ateist veya masonda olsa değişmez.
Anderson yasalarının çoğunu kabul edebilirim ama hiç kimsenin de ateist olduğu için budala olmasına gönlüm razı olmaz. Bende bi dernek kurar, budala bir mason olmadıkça derneğimize üye olabilir derim.
5-Karşıyım çünkü, Hem dini siyaseti, toplantılarınıza bile sokmazken hem de dinsizi, ateisti kabul etmeyeceksiniz? Bu ne perhiz, lahana için erken bi ay.
6-Karşıyım çünkü,
Evreni ve ulu mimarını, etken ve edilgen gibi birbirinden ayırmayı beceremiyorum artık. Biri olmadan diğeri, diğeri olmadan da berideki bi işe yaramıyor. O yüzden evren yüzünden ulu mimara bi saygım yok. Yada ulu mimar yüzünden evreni sevmiyorum. Ancak ikiside gözümde harika, mükemmel, göz kamaştırıcı.
Bu bakış açısı çok önemlidir.
7- Karşıyım çünkü,
Bilen insanın sorumluluğunu biliyorum. Bilgi paylaşılmalı, kişilere, zümreler ait olmamalı. Bilgi için içimizde ki özel bişey diyemezsiniz. Bilgiye tek başınıza sahip çıkamazsınız. Bilgi özünde paylaşmayı getirir. Ve bilgiye sahip olan insanın sorumluluğu ilk önce onu yaymaktır. Bunu ben değil bilgileriniz size söyleyecektir zaten. Madem siz masonlar işi biliyorsunuz, öğretin bize, hak edip hak etmediğimize karışmayın. Kim bilir, belki fazlasıyla hak ediyor olup da istemeyebiliriz de.
8- masonluk İngilizlerin onayıyla gelecekse gelmesin, 2000 yıldır dünyayı sömüren, binlerce kuralı ilk önce yazdıkları için hak sahibi olacaklarını sanan budala İngilizlerin patentiyle adam olmak istemiyorum.
Bana bir mason çıkıp da, Masonluk, Yunus Emreden, hayatından, şiirlerinden daha güzeldir desin. Bu topraklarda, binlerce kültürün kaynaşıp ürettiği yemeklerden daha iyisi, şarkılardan daha iyisi, danslarından daha iyisi, deyişlerinden daha iyisi, paylaşımından daha iyisi nerede görülmüş. Hangi şairimizde ingilizin egosu vardı? Sahip olduklarıyla övünen bi insan nasıl olurda ahilikten dem vurur?
9-Ben mason olamam çünkü,
Bir yere ait değilim, başta düşüncelerim evrensel. Kafam dışarıda çemberin, bedenim içinde kalsa bile.
Kendi kafama göre yeni bir dünya kurdum kocaman, ufukları sonsuza uzanan. Bir güneş doğdu ki orada, ne ben kaldım ne yaradan.
Aidiyet hissi ile sadece bir yere kadar gidilebilir. İnsan gerçek özgürlüğü önce hayallaerinde yaşayabilmeli.
Bütün bunlar benim şahsi fikrim olsa bile, her şekilde tartışmaya açıktır. Hatta ne kadar yererseniz o kadar iyi.
Şimdi kişilere cevap vermek istiyorum.
Sayın Mustafa Kemal, sizden ricam o kişiyi çok sevseniz bile, ismini kullanmazsanız sevinirim. Kimse Mustafa kemal olamaz.
Hem şeffafız diyorsunuz, hem de ketum olduğunuzu kabul ediyorsunuz. Bu nasıl çelişki böyle? Şeffaf olana ketum denilebilir mi? Hem sırlarımız gizlerimiz var, paylaşmamamızı mazur görün diyorsunuz, hem de zaten şeffafız diyorsunuz.
Hayır değilsiniz.
Yada ben yanılıyor olabilirim, adım ş***, soyadım G***, İstanbul’da oturuyorum, bir oğlum var 9 yaşında, telefonum 0 5*** (gerekirse adresimi de verebilirim), hiçbir dine ait değilim, ateistte değilim. Ama gelişmek hoşuma gidiyor., Araştırmak, öğrenmek hoşuma gidiyor
Bakın şeffaflık budur.
Masonluk masonlardan öğrenilecekse, sizin moderatör olduğunuz ve kurallarını belirlediğiniz ortamda mı tartışacağız? Gelin haftada bir İstanbul toplantısı yapın. Oturup yüz yüze, çayımızı sigaramızı içerek sohbet edelim. Bırakın masonluğu açıklamayın, insan olmanın yolarınıda göstermeyin, insan olmanın erdemlerini anlatın. Ben ve en azından ve buradaki birkaç arkadaşımız bir aidiyet peşinde değiliz.
Sonsuza kadar geçerli bir sözleşme imzalamaya hazırız. Mason olmayacağımıza, müracaat etmeyeceğimize, sizi de bir daha rahatsız etmeyeceğimize dair bir ant içebiliriz.
Biz bir şey olmak istemiyoruz, en azından ben istemiyorum. Ama öğrenmeyi istiyoruz.
Sıra geldi sayın üstadım ADAM’A
Üstadım, aileler sizin çocukluluğunuzdaki aileler mi? Savunduğunuz değerlerin artık çöktüğünü görmüyor musunuz? Görmüyorsanız, Ahlak, din, doğa, varoluş, erdem ve aklınıza gelebilecek her değerinizi kökten tartışmaya hazırım. Ama unutmayın, bu savunduğunuz değerler bu dünyayı bu güne getirdi. Hala savaşan, öldüren, işkence eden, hala korkan, sömüren, hala hırslı ve kendi yarattığı hayatsal olmayan değerler üzerine ahlağı, aileyi, dini ve her şeyini oturtan bu insan türü artık battı.
Hayır batmadı diyorsanız ispatlayın.
Hayır dünyayı daha güzele götürüyor diyorsanız ispatlayın.
Hayır yanılıyorsun, çocuklar basit hastalıklardan ölmüyor diyorsanız, hala birileri sadece soyadı yüzünden daha şanslı değil diyorsanız ispatlayınız.
Hayır yanılıyorsun, 68 yılımı cennette geçirdim diyorsanız ispatlayınız.
Verdiğiniz örneklerin arkasında durabiliyorsanız ispatlayınız.
Aile sırrıymış, aileler ancak ayıplarını sır eder, her aile bir soyadı taşır, hiçbiri bunu gizlemez, Büyük harfle başlar hatta. Bir profesör, bir sanatçı, bir kahin, bir zengin çıktıysa hiçbir aile bunu aile sırrı yapmaz. Bahsettiğiniz aile sırrı ancak ayıptır. Herkesin sırrı olmalı deyip sır perdesini kullanmak istiyorsanız siz bilirsiniz.
Bu askeri kurum sırrıda olsa, devlet sırrıda olsa, kimden neyi saklıyorsunuz? Hangi kurum veya oluşum insandan önce gelebilir?
Açık olmak hangi insana, hangi devlete, hangi kuruma zarar getirmiş? Ata’mızın aşk mektupları bile apaçık değil mi?
Tayibin aşk mektupları olsa ne olurdu bi düşünün? (gelişiyorum derdi herhalde)
Bir sır saklayan, onun ağırlığında eziliyor demektir. Ben her sır denilen şeyimin arkasındayım. Sorana da söylerim. Budalalar hariç
Ama ikna olmuyorum haberiniz olsun.
Burada onaylayacağım tek hareket sayın sun’dan geldi. Yanlış veya doğru, sırrı olana karşıyım diyor, bilmediğime karşıyım diyor. Kim itiraz edebilir?
Bildirin, hala karşı geliyorsa eleştirin.
Ama, “Bu tartışmayı yapabilirsek eğer, şimdiden bu tartışmanın sonunda da Masonluğa karşı olmak konusunda kararlı mı?” gibi bir tehdit yapmayın sayın üstadım, bi önkoşul bi şart koşmayın lütfen.
Saygılarımla…
Not: Masonluğa karşı değilim, inceliyorum.