Yok değilde, oldukça az. Çünkü ilgimi çekmiyor Osmanlı tarihi. İslamiyet öncesi Türk tarihi daha aydınlatıcı, tavsiye ederim.
Sayın Akyol. Sizin Osmanlı tarihinden haberiniz yok galiba
Bugünlere getiren Atatürk'tür. Osmanlı yabancı devletlere buyur yaptı, Atatürk kurtardı.
70 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bugünlere getiren osmanlı degilse kimdir
Sizin Müslümanlığı bir kültür olarak görmenizden dolayı böyle düşünceleriniz var. İslamiyet bir kültür değildir, dindir bence bunu öğrenmeniz gerekir. Yani kültür ayrı, din ayrı.
Türk Kültürü ile İslamiyeti karşılaştırmak çok saçma, biri kültür biri din.
Kurtları koşturup şaman ayinleri yapmak kültürse batsın böyle kültür bizi müslüman yapandan Allah razı olsun.
Atatürk'ün özelliklerinden sadece biriydi, diğerlerinide göz önünde bulundurmalısınız, ayrıca sizin için üstünlük vesilesi nelerdir?
Hangi cumhurbaşkanı ne kitabı yazmıştır bilmem bunu üstünlük vesilesi olarak ortaya koymak komedidir.
Allah'ın ezanı değil, sadece namaz vakitleri camiye çağırma şeklidir, aklınızı kullanmanız gerekir ki her ülkenin kendi dilinde olması gerekir.
Ziya Gökalp'in çok sevdiğim şiiri;
Bir ülke ki, camiinde Türkçe ezan okunur.
Köylü anlar manasını namazdaki duanın
Bir ülke ki, mektebinde Türkçe Kuran okunur
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüda'nın
Ey Türk oğlu, işte senin orasıdır vatanın."
Ezanı kendi diline çevirmek marifet mi ? Allahın ezanını farklı dillerde okutma hakkını size kim verdi vahiy mi geldi ?.
Yerine göre Bay Akyol ya da Sayın Akyol denmektedir. Soyadı kullanmı bulunduğun ortamın bir saygısıdır?
Atatürk soyadından çok sıfattır sizin isminiz Mehmet Akyolsa neden insanlar size Akyol degil de Mehmet derler?.
Size mesela bakkalın oğlu Hüseyin'mi diyorlar, ya da sarı çizmeli Mehmet Ağa.
Neden Mustafa Kemale Atatürk dersiniz mustafa yada kemal desenize
Fatih Sultan görevini yapmıştır, Atatürk ülkemizi kurtarmıştır.
Binlerce yıllık türk tarihinin hepsinin atası ünvanını bir insana nasıl verirsiniz geçmişte yaşamış milyonlarca insana bunu sordunuz mu Fatih Sultana Mustafa Kemali atan olarak kabul ediyor musun diye sordunuz mu ?
Elbetteki kabul etmeyebilirsiniz ama Türkiye'de yaşadığınız sürece, kabullenmek zorundasınız.
Ben Mustafa Kemali Ata olarak kabul etmiyorum birçok kişi kabul etmiyor ve Türküm dolayısıyla Mustafa Kemal türklerin atası olamaz
Cahilliğime verin de sizin bu yazınızdan hiç birşey anlamadım
Arap kültürü özentiligi olarak İslamı masaya yatırmaya çalışmaktasınız ! Ben sizde mantık bütünlügü göremiyorum. Hristiyanlık ne dinidir ? İsanın dogum yeri Nasıra-Beytüllahim'dir nerde buralar Filistinde yani İsa bir filistinlidir peki İtalyanların yani vatikanın ne işi var bir filistinlinin diniyle öyle degil mi ? Allahın yolladıgı dine arap ingiliz diye bakılır mı ! Ayrıca sizin kültürünüz ne kültürü Fransız mı ispanyol mu ? Peki siz niye İspanyol kültürüne özeniyorsunuz ?