Aynı teraneyi sürdürüyoruz.
Onlar bizi içlerine almazlarmış! Biz Denilen Türk masonlar.
Niçin almasınlar ki?... Bizim masonlarımız oraya gider ve onların toplantılarına katılır. Bırakın içlerine alınmayı, el üstünde tutulurlar. Daha nasıl olur içe alınmak alınmamak? Onlardan Türkiye’deki localara gelenler olduğunda onlar da aynı şekilde karşılanır.
Sayın Hacamat’a göre onlar ille de direnecek içeri almamak için. Bu, öyle devletler arası vize gibi bir durum değil. İçeri, içlerine almazlarsa başlarına dert alırlar.
Türkiye’deki Masonluğun Batı ülkelerine oranla pek zayıf olduğu sanılmamalı.
Sayın Hacamat öyle söylemediğini, aslında doğruyu öğrenmenin peşinde olduğunu belirtmiş bir ara. Ha, anlıyorum; antitez ile giriş… Peki, ona göre bakalım.
Sondra, Masonluğa ancak maddi olanağı işyi kimselerin alındığı gibi yine temcit pilavı olan bir konuya geliyoruz. Öyle ki, Türkiye’deki amaç belki de paranın kontrolüdür deniyor. Köşeleri tutma potansiyeli olan kişiler bir çatı altında toplanacakmış. Onlara birtakım erişilmez bilgiler sunulacakmış. Başları döndürülüp elde tutulacaklarmış. Bu tek amaç değilmiş ama amaçlardan biriymiş.
derken
Sayın Hacamat hemen eklemiş, “Ben böyle düşünüyorum.” Diye.
Efendim, olmuyor. Bilmeden düşünmekle, sanmakla falan olmuyor. Böyle yanlış teoriler kurmakla olmuyor. Bunlarla zaman harcamak ve bilmeyen başka zihinleri de bulandırmak yerine, niçin şu işin doğrusunu öğrenme çabası gösterilmediği anlaşılır, kavranır gibi değil.
Soru sormam gerekiyor: Kaç mason tanıdığınız, bildiğiniz var bu anlattığınız tarza uyan?
Masonların adı gelişigüzel açıklanamaz ama işte adları belli ve söylenilmesinden sakınılamayacak olan masonlar: Remzi Sanver, Tansu Salman, Mehtap İnce, Hüzeyin Özgen, Mehmet Güven Akçar… Bu beş masondan hangisi sizin şu köşeyi dönme programına uyuyor? Efendim onlar Büyük üstat falan oldukları için sayılmaz. Peki kim sayılır? Forumda kardeşlerimiz başlığı altında adları verilen başka masonlar da var. Onlar sayılır mı? Yoksa hiçbiri sayılmaz da sadece adı gizli tutulanlar (!) mı sayılır? Hesapça Masonlukta birçok kişi var; bu birçok kişi çok saygın ve değerli kişiler ve bu birçok saygın ve değerli kişi Diğer adı bilinmeyen birkaç kişinin çıkarına hizmet ediyor, öyle mi?... Bunu niçin yapıyorlar? Çünkü kandırılmışlar.
İyi bir senaryo ana fikri. Bunun üzerine güzel bir bilim-kurgu oluşturulabilir.
Sayın hacamat, tüm yazlarının sonunda bunun iddia olmadığını, teori olduğunu belirtiyor.
Şahane!
Bir teori nasıl oluşturulur?
Önce yapılabilecek kadar çok sayıda gözlem yapılır. Veri toplanır.
Bu veriler derlendirilerek bağlı oldukları yasaya ulaşmak üzere bir hipotez kurulur.
Bu hipotez sınamaya sokulur ve doğruluğuna bakılır.
Doğrulanırsa teori oluşturulur.
İş burada bitmez ama teori oluşturmak için bunların yapılmış olması gerek.
Sayın Hacamat’ın Masonluk üzerine bir teori oluşturabilmesi için önce yeterince bilgi toplaması gerek.
Bakınız, benim de Masonluk ile bağlantılı bir teorim var. Diyorum ki, “Şu günümüzdeki Spekülatif Masonluk Operatif Masonluktan doğmamıştır. Spekülatif Masonluk oluşturulmuş buna bir kalıp olarak Operatif Masonluk kullanılmıştır.” Ben bu teoriyi oluşturabilmek için tam 40 yıl inceledim Masonluğu. Okudum, araştırdım, yetinmedim, hipotezi doğrulamak için bir de gidip yerine baktım.
Sayın hacamat ile uğraşmamın nedeni de işt bu yüzden. Onun teori olarak nitelendirdiği bir boş düşünü kırpıntısı.
Fakat bitti. Yeter. Yoruldum.
Masonluk ile bağlantılı olmak üzere başkalarının doğru dürüst sorularını yanıtlamak üzere beklerken, yapmakta olup da bu teori olmayan teori ile uğraşmak nedeniyle ilgilenemediğimiz değerli konularımızla ilgilenelim isterim.
Daha yapacak çok şeyimiz var ama zamanımız o kadar çok değil. Zamanı iyi kullanmalıyız. Yapabileceklerimizi yapmaya bakmalıyız.