Sn. agnusdei,
Büyücülerin dinler de yeri yoktur. O zatlar büyücü değil, onurlu ve erdemli, hayatın sırrına ermiş insanlardır. Söylediklerinizin aksine can yakan değil can dostudurlar.
Tabi bu düşünceyi anlamak, her şeyi dünya hayatında bulacağına veya şahitlik edeceğini düşünenler için imkansızdır.
Dinler özünü yitirmeye başladı. Dinin özü insandı fakat insanlık giderek algı, zeka, inanç, düşünce, şuur eksikliği yaşadığı için insanlar benliğini yitirmeye başladı.
3.6 milyar inanan insan diyorsunuz. Bu gün Mekke'de Kabe'nin etrafındaki gök delenleri bilirsiniz, 1.2 milyar Müslüman olsaydı, sayıyı vs. bıraktım, gerçekten inanan Müslümanlar olsaydı buna izin verir miydi? Hz. Muhammed'in ve dönemde yaşayan kaç tane büyük insanlar varsa evleri yıkıldı. Yerlerine otopark, oteller yapıldı. Tüm bunlar yapılırken ben dünya da Müslüman olduğu konusunda şüpheye düşüyorum. En kutsal ibadethaneler, özünü, vicdanını, ruhunu yitirip turistik amaçlar yerini aldı.
Avrupa'da gerçek Hristiyan çok az var. Amerika'da her 10 kadından 3'ü kocasını aldatıyor. Algı seviyesi, mevcut bozuk sistemin kurbanlarından biraz fazla çalışan her şeyi çözdüğünü sanıyor. İnsanlar birer robot oldu, sadece kredi ödemek için yaşıyor. Düzeni bozulmasın diye en yakın ailesini tanımıyor. Vurdum duymazlar. İnsanlar seks ve uyuşturucu kölesi olup çıktılar. Hz. İsa bunları mı öğretti?
Ben ortada din otoritesi göremiyorum. Tam aksine dinin reddettiği oluşum ve otoriteler bulunuyor.
Yanlış anlaşılmak istemiyorsanız daha doğrusu konunun doğrusal gitmesini istiyorsanız bence bunlara dikkat etmeniz gerekir.
Sayın Barbaros, kurdukları düzenbaz sistem çöküyor efendim, çöküyor..! Verdiğiniz örnekler, dalavere üzerine inşa ettikleri maneviyatın etkilerinin artık bittiğini işaret ediyor...
Ya yeni bir Din inşa edecekler ya da gerçeği anlatacaklar. Her ikisinin de Küresel anlamda toplumsal bir ruhsal çöküntü yaratacağından korkuyorlar! Ama bu böyle de gitmez değil mi?
Her yıl milyonlarca yaşlı insanı "Hac farızası" adı altında, anlamını yitirmiş bir bahaneyle arabistana çek, her birinin cebinden de en az 10 bin TL al, bu paralarla da haremler kurup içinde ahlaksız cinsel münasebetler yap, efendim Hilton oteller kur. Bizde bu kepazeliğe seyirci kalalım öylemi?
Ben, bunun Allah'ın isteği olmadığını çok iyi biliyorum. Bir rant tekelinden başka bie şey olmadığını çok iyi biliyorum! eğer benimsediğiniz İslan dini, bunun dışında manevi bir gerçeklik vad ediyorsa, buyursunlar ozaman erdemli ve onurlu ulemalarınız asıl gerçeği anlatsınlar...
Yoksa korkuyorlar mı?
Sayın agnusdei,
Söylemlerinizin aksine düzenbazlar sistemi yürütüyor. Evet din sistemi çöküyor, bunların olacağı İslamiyet'in başlangıcında da haber verilmişti.
Verdiğim örnekler söylediğiniz gibi manevi ve inançların etkilerinin azaldığını gösteriyor.
Her yıl yeni dinler zaten ortaya çıkıyor. En son kopyala yapıştır dini çıkmıştı
Bunlar aslında sonun habercisidir.
Gerçeği kim anlatacak sayın agnusdei? Gerçeği bilen kaç alim kaldı? Sözünü ettiğimiz onurlu ve erdemli insanlar, sandığınız gibi Dünya hayatına fazla önem vermediler. Benim bildiğim alimler, son 4-5 asırda pek bulunmuyor.
Siz düşünen, sorgulayan, mantıklı bir insansınız. Sizce, din bir ritüel midir? Saldırdığınız nokta sadece ritüeller üzerine?
Benim inancıma göre, gerçek din özümüzdedir. Dinlerin kaynağı bunu anlatır. Allah ise 1'dir. Hepimiz ondan geliyoruz. Çoğul gibi gözüken fakat özünde 1 olan canlılarız. Din ritüel değildir, 1 insan ömür boyu namaz kılar fakat başka 1 insan hayatında bir kere camiye gider ve kıldığı namaz gönüldendir, Allah katında o kişi, ömür boyu namaz kılan insandan daha değerli olabilir. Bunu Allah bilir. Önemli olan içten ve samimi olmaktır. Ne yazık ki bu duygu pek kalmadı.
Olmayan duygunun hesabını hangi otoriteler hesaplayabilir? Şunu bilin ki, mantıksal çerçeve de her şey yenilenmeye mecburdur.
Sizin düşündüğünüz gibi, bir otorite dinleri yönetiyor olsaydı... Çoktan patlak vermişlerdi....
Yukarı da anlatılan ensest ilişkiye giren peygamber diye iddia edilen zat ve yaşadıkları beni ilgilendirmiyor. Aradan 4 bin yıl geçmiş, zaten yazılanlar hikaye gibi. Gerçek olduğunu düşünmüyorum.
Beni ilgilendiren yüreğime dokunabilen gerçekler! Hava da kalmayan, sorgu verdirmeden kalbe dokunan öz eylem ve hisler beni ilgilendirir.
Ateistler çoğalıyor, bunun olacağı zaten mevcut dindar insanların, dini doğru algılayamadıkları, dolayısıyla da yanlış öğreti ve yaşamları sonucu, sorgulayan insanlara din olgusunu cehalet olarak benimsetildi. Lakin ateist geçinenlerin bir çoğunun da o insanlardan bir üstünlük yanı yoktur. Dünya'da bir denge üzerinde, düşünceler de öyle. Düşüncelerin, düşünenlerce yanlış anlaşılması sonucu bu düşünceye zıt düşüncelerin oluşumunu sağlar. Bu da böyledir.
Dünya hayatı olsun 70 yıl... Küçümsediğiniz zatların ömrü insanlara doğru yolu göstermek ve Allah yolunda geçti.
O insanların düşünce ve yaşadıklarını, dünya mal serveti karşılayamaz.
Günümüzde din alimi geçinenler insanı dinden soğutur vaziyet de oldukları için sizlere de hak veriyorum.