Ey İnsanoğlu!

Ey İnsanoğlu!

Category : Kişisel Bloglar

EY İNSANOĞLU !

 

Ey insanoğlu!
Küçük mü sanırsın kendini, denizde bir damlayım, düzlemde bir noktayım mı dersin? Bilmez misin denizi damlaların, maddeyi ve kainatı oluşturanın da noktalar olduğunu…

Ne arıyorsun? Ne buluyorsun? Gerçekte aradığın ne? Ne ifade edecek gördüklerin arkasındakileri görmedikçe. Görüneni değil arkasındakini gör! Bağışla kendini. Sevgi ile bak hayata.  Bırak her şey akıp gitsin ayaklarının altından.  Sen hayattaki her varlıktan can bulansın. Her şey sana bir işaret, senin için bir yol.
Nedir seni dünyayı cehenneme çevirmeye iten sebep Paylaşamadığın nedir? Hayat herkese yetebilecekken, sana dar olan nedir? Barış, huzur ve sevgi ile yaşamak varken seni savaşa iten sebep nedir? Hangi kazancın diyeti ki anne sütü içen bebeklerin cansız bedenleri? Özgürlük ve demokrasi adına evlerin tepesine inen bombaların hangi toplumu yeniden inşa etmesini beklersin ki ? Ya evlat kokusuna hasret bıraktığın anne ve babalar? Baba ve anne şefkatini hasret bıraktığın çocuklar…

Dünyanın hangi kısmı sana dar geldi ki azametin kadar alçalttı seni? Yaratılanların en onurlusu en büyük şah eseri olduğun kadar hayvandan daha aşağı eden nedir ?

Unutma ki sen  “Tek” olanın bir parçasısın.Madde aleminde yoğrulduğun sürece artan ‘Ben’ merkeziyetçiliğin kölesi olmaktan kurtulamayacaksın.

Bak, gör, anla… dilini çöz ve anla anlatılmak istenenlerin. Kucakla kendini ve sev kainattaki her zerreyi.

 


6 Comments

Fatih

30/11/2018 at 3:47 pm

Bence en güzel ve en değerli olan şey birbirine kardeşim denilerek ifade edilmesidir. Bu karşılıklı birbirine ne kadar bağlı ve saygılı olunduğunu gosterir.bundan daha ötesi nedir bilmiyorum.

    Manyetizma

    22/03/2019 at 5:30 pm

    Sözün yaşamda yer alması hissedilmesi anlatılamayacak kadar güçlü bir bağ oluşturur. Kardeşim denildiği an muhattabı olan kişi çınar ağacı misali yar olur yarın olur.

Tural

12/01/2019 at 11:31 pm

Bizleri,insanoğlunu yaratan rabbimiz bizleri her nefes aldığımız gün birazda geliştiriyor tıpkı evren gibi.
Ve sema; Biz onu büyük bir kudret ile bina ettik. Ve muhakkak ki (onu) genişletici olan elbette Biziz.
Gördüğümüz gibi her geçen gün genişlenmekde olan evren ve her geçen gün gelişerek zihnini genişleten insanoğlu,ne kadarda bir birine benziyor öyle deyilmi?
Bizleri yaratan Yüce Tanrı bu lutfi ile bizlere her geçen gün yaratılanların en iyisi olmamız için yardım eder.Amma dünyanda bunları görmüyübte yüzlerle kötülük yapan insanlar vardır.Bizim borcumuzda dünyanı cehenneme çevirmek istiyen bu insanlara barışı,sevgiyi,huzuru aşılamak ki yapdıklarının farkına varsınlar.Her kes dünyanın yarın daha iyi olması için elinden geleni yapsa dünyamız bir o kadar güzelleşir.

Manyetizma

13/01/2019 at 8:26 am

Dünyaya güzellik katmak, renklere dokunmak için herkes bireysel olarak kendini geliştirmelidir. Olumlu bakmak, olumlu olmak ve olumlu düşünmek başlangıç olacaktır. Kötülüklerin karşıtı olmaktansa, iyiliğin ve sevginin yanındayız birlikteliği daha çok yol almamızı sağlayacak ve sevgi dolu bir dünya in bireysel, belki de toplumsal ve ulusal adımlar inşa edecektir. Saygılarımla.

Tural

17/01/2019 at 12:11 am

Çok güzel diyorsunuz herkes bireysel olarak gelişse dünya daha da iyi olur.Lakin gerçek dünyamızda bu çokta gözükmüyor.Tüm iyilerin bir toplumda,kötülerin başka bir toplumda olması kutuplaşmış bir dünya yarata bilir.Amma ki her bir mücadele kendiyle bir yenilik getirir.Saygılarımla

    Manyetizma

    22/03/2019 at 5:25 pm

    Her insan bu uğurda çalışırsa toplum o düzeyde gelişir ve kutuplaşma yerini birliğe çevirir. Bir toplumun gelişmesi bireylerin gelişimine ve değişimine bağlıdır. Kişi kendini değiştirir ve geliştirirse toplum hatta dünya bile değişir.

Log out of this account

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Haberdar ol

Yeni yazilardan haberdar olmak icin email adresinizi girin

YAZI ARŞİVİ

Son Yorumlar