Düşüncelerim Sadece

Düşüncelerim Sadece

Category : Kişisel Bloglar

Nasıl ki çıplak insan görünüm olarak nahoştur, normal sözde öyledir aslında. Şair sövse bile kulağa hoş gelir. yani şiir sözlerin giyinmiş halidir. Şiir sözün kıyafetidir, aksesuarıdır, sözün şekle bürünmüş halidir. 
Her kes söyler, konuşur, kendisi için konuşur. Şair her kes için konuşur. Kimsenin itiraf edemediği aşkını, ihanetini, terk edilişini, sevgisini, nefretini, fikrini salt kendisi için söylemez. Şiiri her okuyan kendinden bir parça bulur. Bir şiiri her ne kadar şair yazmışsa da kendi malı değil toplumun malıdır. Toplumun malı olan şiirleri yazmış kişiler ancak şair olarak adlandırılabilirler. Şiirde bir parça vahiy bulunur, şiir ilhamdır, şair sadece araçtır, aracıdır, maşadır. Şair kısacası Şair’dir. Alameti farikası O hep aşıktır. Ya şiir aşk üstüne olmayınca tadı olmuyor..aşk üzerine oluncada can yakıyor..can yakıncada gönül katlanabildigi kadarıyla kalıyor.kısacası beni ben yapan yine BEN..!!


1 Comment

Ferhat Ercetin

18/05/2014 at 11:48 am

Eger sair bir terzi ise ve dikecegi elbisenin kumasi rengi ve dizayni da kendisi tarafindan belirleniyorsa kullanacagi ölcüyüde toplumun vucudu yada ruhu veriyordur. illede bu toplumdan yani yasadigi toplumdan cikmis olmasi gerekir ki diktigi bu elbise o topluma uysun sevilerek tasinsin. Bazi sairler varki onlarin Toplumlarindan aldiklari ölcüler evrenseldir. yasadiklari toplum nekadar yerel olursa olsun sahip olduklari degerlerin mahiyeti okadar evrenseldir ve okadar zaman ve mekana sigmazlar. Hala o elbiseyi tasiyabilme serefine nail olanlara selam olsun. Sairmidir bilmem yoksa yasadigi zaman ve mekandaki toplummu yada degerler manzumesindeki zenginlikmi bilemem lakin bu ürün cok severek tasidigim bir ürün üzerimde degil icmde bir yerlerde saklayip degerini anlayacaklara fisildamak istedigim bir ürün . Terzi olmak bir makas ve igne ipligin dansindan ibaret degil. kulaginizla koklamayi burnunuzla görmeyi denemek kadar zevkli . Duyacak gözleri her yerde bulamiyor insan. Zaman herseyin ilacimi sizcede..

Log out of this account

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Haberdar ol

Yeni yazilardan haberdar olmak icin email adresinizi girin

YAZI ARŞİVİ

Son Yorumlar