Sayın karahan, bu konuya benim girmemi pek hoş karşılamayacak. Zira aramız zaten limoni değil miydi? Doğaldır, düşünceler uyuşmayınca, anlaşmak güçleşiyor.
Sayın karahan, bu forumda Atatürk eleştirisi yapamamaktan hatta bu forumda Atatürk'ün ilahlaştırıldığını iddia ediyor. Evet, tam da öyle: ilahlaştırıldığını. Belki o dillendirememiştir; ben duygularına tercüman olayım dedim.
Oysa biz Atatürk dediğimizde, bir kemik yahut bir et kütlesinden ziyade, belli bir düşünceler topluluğundan bahsediyoruz. Bu düşünceler bellidir. Bunlardan en ama en önemlisi de Laiklik hatta yer yer Sekülerizme varan duruştur. Genellikle "şeriat rejimi" tutkusunda olanlar, Atatürk'ü kişisel olarak eleştirmeye çalışırlar. Oysa mesele "FİKİRLER"dedir. Atatürk'ün fikirler topluluğu olduğu unutulur. Atatürk'ün inancı sorgulanır, özel yaşamı sorgulanır ve oradan çıkarılan payla "işte size Atatürk" denir. Bunlar basit, basit olduğu kadar etkisiz ve komik yöntemlerdir/çabalardır.
Sayın karahan'ın yine alıntıladığı bu yazı, İslami bir bakışla olayları irdeliyor. Oysa Masonluk "her açıdan ve eşit bir tutumla" olayların irdelenmesi istiyor olmalıdır. Yıllardır "bazı kişilerce" batılılaşmanın kötü bir şey olduğu, bize milli benliğimizi ve dini inançlarımızı kaybettirecek olan bir "illet" olduğu dillendirilmiştir. Bu bazı beyinleri öyle bir sokulmuştur ki, batılılaşmak demek dinsizleşmek demektir (onlar için).
Atatürk olmasaydı, Türkiye'nin bürüneceği çehre belliydi. Bir İran, bir Suudi Arabistan, Pakistan hatta daha kötüsü... Burada kötü olarak bahsettiğimiz İranlı insanlar değillerdir. Her insan, neye inanırsa inansın, güzeldir ve değerlidir. Fakat yanlış ve kısıtlayıcı -yersiz- düşünceler, kötüdür. Türkiye her zaman bir İran olma potansiyelini taşımıştır. Bunu bilen Mustafa Kemal ATATÜRK, bir önlem olarak Batılılaşmayı ve Sekülerizmi hedeflemiştir.
Ne yazık ki şu son zamanlarda, Atatürk'ün düşüncelerinden fazlaca uzaklaşılmıştır. Böylesi günlerde, zaten moral olarak çökük olan Atatürkçülere, Atatürk eleştirileriyle gelmek, karanlık yola giden süreci hızlandırmaya ve sağlamlaştırmaya çalışmak, tolerans sınırlarını aşmak demektir.
Biz mümkün olduğunca batılılaşmak, Seküler bir düzene kavuşmak ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak istiyoruz. Bu benim fikrim olmakla beraber, gördüğüm üzeriyle Masonların da ortak noktalarından biridir. Sekülerizm ve Laiklik düşmanı olanlar, olayları sadece İslami bakışla irdeleyecek kadar dar bakış açısına sahip olan kişiler ve çağdaşlığı dinsizlik ve çıplaklık olarak gören/algılayan kişiler için "şeriatçı bacılar" ve "huzur İslam" siteleri mevcuttur. Orada fikirlerine uygun arkadaşlar bulabilirler.
Saygılarımla.