AKP toplumun kendisine karşı beslediği şüpheden sıyrılamamıştır.(1)
Şüphe ile bakıldığından dolayı herhangi bir eylemine şüpheler ile bağıntı kurarak bakılmasını da normal karşılamanız lazım.
Çünkü şüphe oluşturacak cümle, davranşı ve geçmişi biz yaftalamıyoruz, kendileri yaşadılar, yaşattılar ve açıkça ifade ettiler.
Üç çocuk ısrarı nedir Sayın Başbakan'ın diye düşününce bu ve benzeri yazıların doğal karşılanması gerekir.
Şiddetle karşı çıkmak yerine aynaya bakıp, evet biz bunu hak ediyoruz. Geçmişimiz dolayısı ile bize şüphe ile yaklaşıyorlar denilmesi daha anlamlı olurdu. Şu anda izlenen tavır daha önce, geçmişte, AKP kadrolarının bu şüpheleri haklı çıkaracak hiçbir tavır ve davranış içinde bulunmadıkları, herşeyin tamamen yakıştırma olduğunu iddia eder nitelikte. Ama hayır bu kısmına katıılmıyorum.
Hatta fanatik değil iseniz siz de katılmamalısınız. Bu bir gerçek.
Olabilir, AKP'yi savunuyor, oy veriyor, parti çalışmalarına dahi katılıyor olabilirsiniz.
Eğer haklı şüphelerimizi destekleyecek unsurlar ve hareketler tespit ederseniz o partinin saflarından dönün.
Kendinizi, önceki söylediklerinizi yenin de dönün.
Tanıyabildiğim kadarı ile bunu siz yaparsınız da.
Ama kanunlar ve şartlar öyle değişmiş olabilir ki, geri dönüşü olmayan bir yola çoktan girmiş olabiliriz.
Bunca şüpheli geçmişlere ve eylemlere sahip kişileri barındıran bu partinin işte bu kusuru yüzünden demoktarik adımları atması mümkün değildir.
Bir teknede 4 kişi olsak ve birimiz yirmi kere hırsızlıktan sabıkalı; sahildeki unutulan içi para dolu çantayı almaya giden, faydalı iş yapacağını iddia eden hırsız kıyıya yüzmek için atladığında, bir ikimizin 'hayır dur' demesi antidemokratik değildir.
Çantanın oradan alınması adımını faydasız gördüğümüz için de değildir.
İş doğru, kadro yanlış ve şüphelidir.
O yüzden Sayın Başbakan'ın üç çocuk söylemine şüphe ile bakma hakkını saklı ve haklı görüyorum.
Neden bu adam kıyıya gitmek istiyor. Niyeti ciddi mi? Bile bile lades olmayalım....
Saygı ve Sevgilerimle
1) Evet, oy oranını söyleyeceksiniz belki. Bir başka parti yoktur ki oy vermeyenleri ciddi şüpheler taşısın o parti hakkında.
Ben DYP'ye oy vermedim AKP'ye de vermedim. Ama DYP'ye karşı bir şüphe taşımıyorum. Şüphenin varlığını yok kabul etmek eşittir güneşi balçıkla sıvamak.